O2: vyššie prenosové rýchlosti a dokúpenie dát za 3 €

Od stredy 11. apríla 2012 O2 posúva oficiálne strop prenosovej rýchlosti v 3G sieti na 14,4 Mbps pre sťahovanie a 2,0 Mbps pre odosielanie dát. Maximálna prenosová rýchlosť po prekročení objemu predplatených dát ostáva bohužiaľ nezmenená - 16 kbps.

O plánovanom rušení rýchlostného stropu informovalo O2 už vo februári tohto roka, koncom marca sa dokonca na chvíľu objavila informácia o novom limite aj na stránke operátora, no išlo iba o predčasne aktualizovanú stránku, ktorá bola neskôr stiahnutá.

Zákazníci majú na výber z niekoľkých dátových balíčkov:

- Internet do mobilu Mini 100 MB za 3 €

- Internet do mobilu 500 MB za 6 €

- Internet do mobilu Extra 1 000 MB za 8 €

- Internet do notebooku 2 000 MB za 11 €

Po vyčerpaní predplatených dát neúčtuje operátor žiadne ďalšie poplatky, ale zníži prenosovú rýchlosť na 16 kbps.

Novinkou bude aj obnova obmedzenia prenesených dát za cenu 3 €. Obnova bude možná zaslaním bezplatnej SMS v tvare INTERNET OBNOVA na číslo 99222. Po vyčerpaní objemu z dátového balíka je teda možné surfovať opäť plnou rýchlosťou dokúpením rovnakého objemu dát pôvodného balíka za cenu 3 €.

Pri najvyššom dátovom balíčku Internet do notebooku tak zákazník môže získať 4 GB dát za 14 €.

Za čitateľský tip ďakujeme.

Zdroj: o2.sk

Diskusia k článku:

huje® 11.04.2012 - 00:56

Úprava ceny obnovy balíka a tým aj plnej rýchlosti je vítanou zmenou :-) Vyslyšané boli hlasy z O2 fóra. Obnova sa tak nespoplatňuje plnou cenou balíčka, ale len sumou 3 €, za ktoré zákazník získa dáta v rovnakom objeme, aký mal v aktivovanom balíčku. Palec hore.

Manobb11.04.2012 - 01:32 Trvalý odkaz

Hujer sa raduje a sním aj jeho dvojník v zrkadle. Ostatní dôvod na radosť nemajú, keďže napríklad:

Internet do mobilu Extra (1GB) = 8,00 €
extra data + 1GB = 3,00 €
===========================
2GB = 8,00 + 3,00 = 11,00 €

Len pre porovnanie:
EASY Free 2GB = 5 Eur

Takže modráci Hujera zvýhodňujú asi tak, že mu s úsmevom na tvári s maskou férového operátora vlastne ponúkajú službu 2,2-krát drahšie ako konkurencia !!!

Bravó modráci, bravó hujer ...
Tešte sa spolu. Spolu to dokážete.

DJ Pepe11.04.2012 - 01:39 Trvalý odkaz

Inak ja mam henten neobmedzeny easy free, za mesiac presurfujem aj 10 GB a ziadne spomalenie. Ci sa vujadrujem odveci?

huje®11.04.2012 - 01:45 Trvalý odkaz

Milý Ma.... , našťastie je možnosť si vybrať. Ja som si vybral už dávno a ako vieš, predplatenka to nie je. Navyše ak je tak drahá, ako Easy aj v porovnaní s O2 Fér skutočne je. Dáta na Easy to nezachránia :-P Necítim ani potrebu mať niekoľko kariet ako ty a meniť ich podľa toho, kedy je tá ktorá výhodnejšia. Potom sa podaktorí dostávame k povrchným prepočtom ako joso/e51nokia/botto/galaxi, ktorý v tom už má taký guláš ako nikto. Užívaj si to, čo máš a nájdi konečne pokoj aj bez nenávideného fóra nenávideného operátora , na ktoré neustále lezieš aj keď si sa dojemne lúčil ako nemenovaný mávajúci politik :-P (odpusti konečne operátorovi, ktorý ti nedal data za jedno euro, tebe , najvernejšiemu zákazníkovi, utrácajúcemu svoje peniaze primárne u konkurencie, či už to bol Telekom, FF, OR...tomu, ktorý si teraz môže za svoju vernosť kúpiť v Telekome lístok do Bratislavského kina - pozor, na predplatenke len raz za tri mesiace - čo na tom, že musí precestovať 400 km, veď to sa oplatí) Hezký večer Ma.... Fakt som ťa zase rád stretol. Ja si už neviem svoj život predstaviť bez toho tvojho tradičného folklóru, ktorý predvádzaš už niekoľko rokov a som nesmierne rád, že si. Ďakujem.

Michal Malčovský11.04.2012 - 08:34 Trvalý odkaz

:D No konečně, od dnes. A týka dá to všetkých balíkov, aj už používaných, nie?

Celá diskusia 14 príspevkov