Mivvy Music

Prvý kontakt s low-mid-endom Maličký, elegantný mobil s miniUSB a 3,5 mm konektorom, microSD kartami určený najmä na MP3 a rádio.

Základné parametre:

konštrukcia: klasická,

OS: vlastný,

procesor: ???

frekvencie: 900 / 1800 / 1900 MHz,

rozmery: 90 x 35 x 18 mm,

dĺžka otvoreného prístroja:

hmotnosť: 64 gramov (zistená: 65 g),

displej: OLED, 96 x 96 b., 20 x 20 mm, uhlopriečka 28 mm,

fotoaparát: -

pamäť: ??? + microSD (do 1 GB), 500 kontaktov, 500 SMS,

správy: SMS (T9)

globálny prenos dát: -

lokálny prenos dát: Bluetooth 1.2, kábel (miniUSB, rýchlosť USB 1.1), mass storage (online),

hudba: MP3 prehrávač, 3,5 mm jack, FM rádio, A2DP (len s Bluetooth slúchadlami iTech R35 nebo S38),

ostatné: -

batéria: Li-Ion, 730 mAh,

výdrž: do 3 h hovoru / 10 h hudby / 200 h pohotovosti,

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg)

Neobsahuje/nepodporuje:

aktívny pohotovostný režim, fotoaparát, EMS, MMS, e-mail, RSS, GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, HSUPA, IrDA, Wi-Fi, Java, minimalizácia (Java) aplikácií, multitasking, WAP 2.0, HTML, videohovor, prehliadač dokumentov, GPS, blogovanie,

Softvérová verzia testovaného telefónu:

finálna

Obsah balenia:

mobil, nabíjačka, stereo handsfree s mikrofónom pre zavesenie na krk, miniUSB-USB kábel, potrebné dokumenty

fotkafotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

Mivvy Music je zariadenie staré už jeden-dva roky, predtým známe aj pod názvom Haier Black Pearl (YMP-3190 World Phone). Na svete sa jeho fotky začali objavovať už dávnejšie, ale keď ho zbadáte naživo, budete istotne prekvapení.

Mivvy vyzerá vďaka lesklým materiálom elegantne. Jedná sa o veľmi malý prístroj, a tak ma zaujímala ovládateľnosť a výdrž batérie. Na ovládanie prístroja na malej klávesnici s ovládacou páčkou v pravej bočnej stene som si zvykol okamžite. Treba sledovať funkcie všetkých troch tlačidiel pod displejom, ktoré vidíte v spodnej časti displeja. Aj jog dial (páčka) má rôzne funkcie pre rôzne smery. Bočný ovládací prvok (jog dial) je zhodný s tým, ktorý bol použitý napríklad v HTC TyTN. Ako pravákovi sa mi palcom ovládal veľmi dobre (hore, dole a stlačenie). Prekvapili ma bleskové reakcie na klávesové skratky, a to vo všetkých úrovniach menu.

Keďže je pamäťová karta umiestnená pod SIM kartou, poteší vás rýchly štart. Do siete operátora som bol prihlásený do 15 sekúnd od podržania červeného tlačidla (pre zapnutie).

Mivvy Music som mal k dispozícii len krátko, a tak som výdrž batérie testoval okamžite neustálym počúvaním FM rádia v slúchadlách na 2/3 hlasitosti. Batéria bola nabitá asi do polovice a Mivvy Music reprodukovalo hudbu z rádia bez problémov 4 hodiny. Osobne verím aj tomu, že vydrží tých 8 - 10 hodín prehrávať hudbu pri plne nabitej batérii.

Bluetooth zobrazuje, koľko percent súboru sa už odoslalo. Pre odoslanie súboru je nutné spárovanie s iným telefónom. Ten potom ostane v ponuke pre odosielanie objektov cez Bluetooth rýchlosťou 3 MB za minútu.

Zablokovanie klávesnice uskutočníte stlačením červeného tlačidla a mriežky, rovnako ju aj odblokujete. Pohybom jog dialu nahor otvoríte menu správ, stlačením sa dostanete do kontaktov a pohybom nadol sa zobrazí prvá položka hlavnej ponuky funkcií - hudba. Druhým pohybom nadol sa dostanete na FM rádio. Ponúka vyhľadanie všetkých dostupných staníc, uložiť si ich môžete až 40.

Prehrávač hudby je prekvapivo kvalitný. Na mnou vloženej 1 GB microSD karte našiel do pár sekúnd 71 skladieb. Každé môžem použiť aj ako melódiu upozornenia na hovor. Do jedného playlistu môžem uložiť moje obľúbené skladby. K dispozícii je opakovanie aj náhodné prehrávanie. Ekvalizér ponúka 5 pripravených volieb, ktoré sa od seba výrazne líšia. Prehrávač ponúka 4 rôzne skiny. Potešilo ma prehrávanie hudby (aj FM rádia) na pozadí. Nechýba ani podpora mass storage a Mivvy Music tak funguje ako čítačka microSD kariet s miniUSB konektorom. Veľmi ma potešil tiež 3,5 mm jack. Hlasná reprodukcia hudby je mizernej kvality, rovnako aj displej nevidno za slnečného počasia. Ale za tie peniaze...

Dodávané slúchadlá s mikrofónom a tlačidlom na prijatie hovoru sú priemernej kvality. Pri počúvaní FM rádia v posteli aj počas pohybu mestom stačia, ale pre lepší pôžitok som používal vlastné slúchadlá. S kvalitou hudby som bol potom spokojný. Dodávané slúchadlá svojou konštrukciou zavesíte na krk a ešte k nim aj pripojíte 65-gramový mobil. Ten na krku vôbec neťaží.

V profiloch meníte tón zvonenia (aj MP3), hlasitosť zvonenia, hlasitosť slúchadla, vibrácie, štýl zvonenia (pípnutie, raz, opakovane), hlasitosť tónov tlačidiel. Do profilov sa z domácej obrazovky dostanete stlačením stredného tlačidla pod displejom. Tým zobrazíte malú ponuku vami vybraných funkcií, tz. Vlastné menu.

Pohybom páčky nahor sa dostanem do menu správ. Správa písaná pomocou slovenského slovníka T9 s diakritikou môže mať 78 znakov, pri písaní bežným spôsobom je limitom bežných 160 znakov. SMS-ky môžete posielať aj skupinám v telefónnom zozname.

Stlačením páčky sa dostanete do telefónneho zoznamu. Ten si zapamätá až 500 viacpoložkových kontaktov (tri čísla ku jednému menu + zaradenie do skupiny). Stlačením jog dialu v zozname sa zobrazí ponuka volieb: hľadať, odoslať cez Bluetooth, zobraziť skupinu, upraviť, odstrániť, kopírovať, pridať do skupiny či pridať nový. Vyhľadávanie mien sa uskutočňuje podľa viacerých znakov. Meno môže mať až 21 znakov.

Z organizačných funkcií ponúka Mivvy naozaj pohodlnú kalkulačku či 21-znakové poznámky s pripomenutím v kalendári. Pri upozornení ju môžete len stopnúť, čím sa aj vymaže zo zoznamu. Budíkov si nastavíte aj viac (3), ale z troch nepríjemných zvonení si budete ťažko vyberať.

Ďalšie organizačné funkcie nájdete v nástrojoch. Záznamník nahradí bez problémov diktafón, kvalita nahrávky ma príjemne prekvapila. Prekvapením pre mna boli stopky, SIM toolkit a hlavne Bluetooth.

Bluetooth 1.2, profily HSP, HFP, OPP, FTP, SDC a AVRCP, A2DP (len s Bluetooth slúchadlami iTech R35 nebo S38).

Výhody:

- štandardné konektory: 3,5 mm jack, miniUSB,

- rozmery, hmotnosť a dizajn,

- cena.

Nevýhody:

- poznámky len 21 znakov,

- viditeľnosť displeja na slnku,

- microSD karty len do 1 GB.

Orientačná cena: 3 589 Sk (Epicentrum)

Záver

Mivvy Music bolo pre mňa prekvapením januára. Na takéto niečo som čakal. Zaujímavé, maličké, vydarené. Do 3,5 mm konektora som pripojil moje vlastné slúchadlá, cez miniUSB som zase pripájal mobil ku PC káblom od fotoaparátu. FM rádio má dobrú citlivosť, prehrávač hudby ponúka všetko, čo od neho vyžadujem. Problémy som nemal ani s telefonovaním a písaním správ. Mivvy Music nemám čo vyčítať, najmä, ak sa pozriem na jeho cenu. Páči sa mi tiež nápad, aj slúchadlá s pútkom na nosenie prístroja. Hlavne si ich dajte na krk za hlavu! Dúfam, že to bude zobrazené v návode.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 28.01.2008 - 12:31

graffoo: originalne je toto znacka haier a model Black Pearl http://www.fony.sk/index.php?podstranka=novinky&zobrazenie=clanok&cislo_clanku=1240

anonymous06.01.2008 - 09:25 Trvalý odkaz

Status1: low-end Mp3 prehravac so zabudovanym telefonom..

anonymous06.01.2008 - 12:16 Trvalý odkaz

Atlis: Status, ono je to vlastne uplne naopak.

anonymous06.01.2008 - 22:24 Trvalý odkaz

Atlis: njn jedna z mnohych...

Celá diskusia 14 príspevkov