Orange: Xperia U, Defy Mini, San Francisco II, Galaxy Xcover, Omnia W, ZTE Light Tab 2 a ZIO Premium

Orange pridal do svojej akciovej ponuke množstvo ďalších zariadení. Nielen klasické, ale aj dolné smartfóny, lacný tablet i telefón pre seniorov.

Sony Xperia U je novinka modelového radu Xperia NXT predstavená na MWC 2012 v Barcelone. Vzhľad Xperie U si používateľ môže upraviť vďaka vymeniteľným spodným krytom. Transparentný prvok v dolnej časti telefónu mení farbu podľa fotografií v galérii alebo obalu albumu, ktorý sa práve prehráva.

Dotykový 3,5-palcový displej s rozlíšením 480 x 854 bodov je pokrytý vrstvou odolnou proti poškriabaniu. Medzi hlavné špecifikácie Xperie U patrí dvojjadrový 1 GHz procesor, 512 MB RAM, 8 GB ROM (pre používateľa dostupných 6 GB) vstavanej pamäte bez možnosti rozšírenia pamäťovými kartami a operačný systém Android vo verzii 2.3 Gingerbread s neskoršou aktualizáciou v druhom štvrťroku na Ice Cream Sandwich.

Nechýba podpora rýchlej dátovej siete, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, DLNA a FM rádio s RDS. Na fotografovanie a nahrávanie HD videí nájdeme 5-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a LED bleskom, na videohovory je určená predná VGA kamera.

Základné info: Sony Xperia U (ST25i)

Sony Xperia U nemá zatiaľ uvedenú cenu pre mesačné pašály, cena pre predplatené karty je 240 €.

Motorola Defy Mini má kompaktnejšie rozmery, než jeho starší súrodenec Motorola Defy+. Prívlastok mini v názve má svoje opodstatnenie. Novinka má menší displej, rozmery, hmotnosť, slabší procesor i nižšie rozlíšenie fotoaparátu. Ostala konštrukcia odolná proti vode, prachu a nečistotám. Aj dotykový 3,2-palcový displej s rozlíšením 480 x 854 bodov je pokrytý vrstvou Gorilla Glass.

Na fotografovanie a nahrávanie videa poslúži 3-megapixelové fotoaparát s prisvetľovacou diódou, na videohovory a autoportréty nájdeme prednú VGA kameru. Medzi výbavou nechýba podpora technológie HSPA, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, DLNA ani FM rádio s RDS. Batéria s kapacitou 1 650 mAh by mala vydržať až desať hodín hovoru alebo 21 dní v pohotovostnom režime.

Základné info: Motorola Defy Mini

Motorolu Defy Mini si kúpite od 1 € podľa výšky mesačného poplatku. Plná cena u operátora je 170 €.

Orange San Francisco II je nástupca lacného androidu Orange San Francisco. Prináša silnejší procesor taktovaný na 800 MHz, väčšiu 512 MB vstavanú pamäť i novšiu verziu operačného systému Android vo verzii 2.3 Gingerbead. Dotykový displej má stále 3,5-palcovú uhlopriečku s rozlíšením 480 x 800 bodov.

Fotografie a videá zhotovíte 5-megapixelovým fotoaparátom, ktorému okrem pixelov pribudla aj prisvetľovacia dióda. Automatické zaostrovanie mal aj predchádzajúci model. Nechýba podpora pre rýchle dáta HSDPA, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 2.1, audiokonektor ani vstavané FM rádio s RDS. Smartfón by mal vydržať 4,5 hodiny nepretržitého hovoru alebo desať dní v pohotovostnom režime.

Základné info: Orange San Francisco II

Orange San Francisco je dostupný od 1 € podľa výšky mesačného poplatku. Plná cena u operátora je 140 €.

Samsung Galaxy Xcover je dotykový odolný smartfón s operačným systémom Android 2.3 Gingerbread. Má ochranný kryt spĺňajúci normu odolnosti IP67 a 3,65'' HVGA displej pokrytý odolnou vrstvou Gorilla Glass. Telefón je odolný proti prachu, špine, nárazom a je vodeodolný do hĺby jedného metra po dobu tridsiatich minút. V tme poslúži integrovaná baterka.

Fotografie a videá zhotovíte 3-megapixelovým fotoaparátom s automatickým zaostrovaním a LED diódo. Vnútorná iba 158 MB pamäť sa dá rozšíriť pomocou microSD kariet o 32 GB. Medzi špecifikáciami nájdeme podporu pre rýchle dáta HSPA, Bluetooth 3.0, Wi-Fi i GPS. Poteší vstavané FM rádio s RDS a MP3 prehrávač.

Recenzia: Samsung Galaxy Xcover (Samsung S5690)

ZTE Light Tab 2 je dotykový tablet s operačným systémom Android 2.3 Gingebread. Disponuje jednojdrovým 1,4 GHz procesorom s 512 MG RAM a 4 GB vstavanej pamäte. nechýba podpora pre microSD karty do kapacity 32 GB. Sedempalcový dotykový TFT displej má rozlíšenie 1 024 x 600 bodov. Hmotnosť 402 gramov je priemerná. Na fotografovanie a nahrávanie videí nájdeme na zadnej strane 3-megapixelový fotoaparát, ktorému chýba automatické zaostrovanie i LED blesk. Na videohovory využijete prednú 0,3 Mpix kameru.

Medzi špecifikáciami výrobca udáva podporu pre rýchlu dátovú sieť HSPA s prenosovou rýchlosťou až 14,4 Mbps pre sťahovanie a 5,76 Mbps pre odosielanie súborov, nechýba Wi-Fi, Bluetooth 2.1, FM rádio, 3,5 mm jack či GPS.

Základné info: ZTE Light Tab 2

Tablet ZTE Light Tab 2 si kúpite od 1 € podľa výšky mesačného poplatku. Plná cena u operátora je 246 €.

Zio Premium P2 je nástupca staršieho modelu určeného hlavne seniorom Zi Premium P1. Displej disponuje rozlíšením 220 x 176 bodov, klávesnicou s veľkými tlačidlami a nechýba obľúbené SOS tlačidlo. Jeho stlačením sa začne automaticky vytáčať preddefinované telefónne číslo.

Nechýba LED svietidlo, 2-megapixelový fotoaparát, FM rádio alebo Bluetooth. Vnútorná pamäť podporuje microSD karty, na internet sa pripojíte pomocou technológie EDGE. Batéria s kapacitou 750 mAh udrží telefón osem dní v pohotovostnom režime.

Zio Premium 2 je dostupný od 1 € podľa výšky mesačného poplatku.

Samsung Omnia W je už starší model smartfónu s operačným systémom Windows Phone. Telefón s kovovým štíhlym telom sa vzhľadom podobá na svojho predchodcu Samsung Omnia 7. Omnia W má silnejší 1,4 GHz procesor, menšie rozmery a nižšiu hmotnosť. Dotykový displej s uhlopriečkou 3,7'' využíva technológiu Super AMOLED, ktorá zabezpečuje dobrú viditeľnosť aj v exteriéri.

Predná VGA kamera je určenú na videohovory, zadná 5-megapixelová s prisvetľovacou diódou a automatickým zaostrovaním nahráva videá v HD rozlíšení rýchlosťou 30 snímok za sekundu. V špecifikáciách nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA, Wi-Fi, GPS, DLNA, Bluetooth 2.1, audiokonektor či FM rádio s RDS. Vnútorná 8 GB pamäť zariadenia nepodporuje rozšírenie pomocou microSD kariet. No bežným používateľom táto veľkosť na uloženie hudby, videí alebo fotografií postačuje. Kapacita batérie je 1 500 mAh.

Základné info: Samsung Omnia W

Samsung Omnia W si kúpite od 80,10 € podľa výšky mesačného poplatku. Plná cena u operátora je 280 €.

Pozn. redakcie: v priebehu dnešného dňa sa z akciovej ponuky vytratil telefón Zio Premium P2 a tablet ZTE Light Tab 2. Dôvod nám na infolinke nevedeli povedať.

Zdroj: orange.sk

Diskusia k článku:

Oliver 16.04.2012 - 22:17

Ten Sony Xperia U zmizol z ponuky zasa...

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease17.04.2012 - 12:52 Trvalý odkaz

asi zistili, že nasadená cena 240€ bez paušálu je nízka aj oproti e-shopom.. :-)

Jakub31.05.2012 - 23:22 Trvalý odkaz

Ten telefón zmizol s ponuky !!!!!!!! OTRAVNÝ POMARANČ !

Celá diskusia 3 príspevky