Windows Phone a iOS TIP: 25 GB online priestoru zadarmo so SkyDrive

Microsoft aktualizoval svoju cloudovú službu SkyDrive a spustil novú verziu 2.0, ktorá prináša až 25 GB on-line úložného priestoru zadarmo s možnosťou synchronizácie medzi zariadeniami.

Využívate služby SkyDrive? Máte nárok na časovo obmedzenú ponuku Microsoftu (koniec platnosti nebol zatiaľ zverejnený). Každý existujúci používateľ si môže svoje úložisko bezplatne rozšíriť až na 25 GB kapacitu. Stačí sa prihlásiť pod svojím Windows Live ID a aktivovať nový priestor.

Nový záujemca sa bude musieť spokojiť so 7 GB voľného miesta alebo si priplatiť. 20 GB si môžete dokúpiť za ročný poplatok 8 €, 50 GB za 19 € a 100 GB za 37 € ročne.

Aj doteraz dával Microsoft 25 GB priestoru zadarmo, no podľa prieskumu firmy väčšina používateľov túto kapacitu ani zďaleka nevyužívala. Veľkosť súboru, ktorý môžete do aplikácie nahrať je obmedzená na kapacitu 2 GB, čo väčšine používateľov bude určite stačiť.

Cloudová služba SkyDrive je konkurentom Dropboxu i podobnej službe od Google. Ten spustil včera (24. 4. 2012) svoju službu pod názvom Disk Google aj na Slovensku. Bezplatne ponúka iba 5 GB priestoru pre multimédiá a dokumenty oproti 7 GB od Microsoftu.

Prečítajte si: Disk Google: 5 GB online priestoru zadarmo (24. 4. 2012)

SkyDrive

SkyDrive ponúka nielen uloženie súborov a dát v on-line úložisku, ale aj prístup k nim odkiaľkoľvek a kedykoľvek. Stačí pripojenie na internet a počítač s operačným systémom Windows či Mac a zariadenie s OS Windows Phone alebo iOS. Pre majiteľov androidov sa aplikácia zatiaľ neplánuje.

Aplikácia je po stiahnutí priamo integrovaná do počítača a súbory môžete do priečinka pridávať jednoduchým potiahnutím.

Novinkou je možnosť pristupovať ku všetkým súborom na vašom počítači z akéhokoľvek iného zariadenia. Podmienkou je samozrejme zapnutý počítač, ktorý chceme prehľadávať. Táto funkcia je prístupná zatiaľ iba pre počítače so systémom Windows.

Link na stiahnutie:

pre iPhone a iPad - itunes.apple.com

pre Windows Phone - www.windowsphone.com

S mobilnou aplikáciou získate prístup k obsahu služby SkyDrive vrátane zdieľaných súborov, zobrazíte si nedávno použité dokumenty, nahráte svoje fotografie do cloudu a môžete svoje súbory spravovať, premiestňovať, mazať či vytvárať nové zložky.

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Zdroj: windows.microsoft.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu