Android a iOS TIP: TouchRetouch - vymažte zbytočné objekty z fotografie

Prekáža vám nejaká postava či elektrické vedenie na vašej práve či dávnejšie vytvorenej fotografii? Otvorte ju v aplikácii TouchRetouch a máte po probléme. K dispozícii je aj v šikovnej bezplatnej verzii.

Na TouchRetouch som narazil úplnou náhodou. Hneď som sa ňou pochválil na našej facebookovej stránke. Takáto aplikácia nie je bežná ani pre počítače, ja ju občas nahrádzam funkciou pečiatka v mojom obľúbenom programe Irfanview (stlač F12 - klikni na Clone Tool, vyber veľkosť kopírovanej plochy v políčku Tolerance a použi pravé / ľavé tlačidlo myši).

No TouchRetouch je ešte o čosi šikovnejší nástroj. Je plne automatický, stačí vybrať lasom alebo označiť virtuálnym štetcom oblasť, ktorú chcete prekresliť pomocou okolitého obrazu. Nečakajte, že vám Retouch dopíše text na prekrytom bilborde, no naše výsledky hovoria za všetko:

A to sa pritom jedná už o drastické zásahy. Aplikácia touchRetouch je skôr určená pre vymazanie vášho tieňa z fotografie a nie úpravu štvrtiny záberu. Hoci, aj to sa občas dá.

Free verzia exportuje snímky veľké okolo 800 x 600 px (testované na Samsung Galaxy Note). A to v mobilnom telefóne aj pri uploade na facebook či odoslanie e-mailom úplne stačí. Kto chce viac, musí si priplatiť za plnú verziu.

Od aplikácie nečakajte zázraky. Občas je lepšie vyznačovať menšie plochy a funkciu aplikovať na viackrát. Ukážku takého postupu nájdete na nasledujúcich obrázkoch.

Pôvodný záber:

Jeho otvorenie v aplikácii a prvá úprava:

Výsledok ideálneho použitia touchRetouch v praxi:

Ďalšia úprava:

Nepodarený výsledok:

Krok späť a úprava menšími krokmi:

Pre download hľadajte Retouch, resp. touchRetouch v App Store a Google Play. Free verzia je bezplatná, plná verzia stojí pre oba OS menej než 1 euro.

A ešte produktové video, ako aplikácia funguje:

Pre všetky naše tipy na aplikácie kliknite na Tipy v horizontálnej lište nad novinkami.

Diskusia k článku:

Profile picture for user Milan93.p@gmail.com

Milan 26.04.2012 - 18:10

Mám túto aplikáciu už dlho :) a nedá sa nič iné len si ju vychváliť. Odporúčam každému kto si rád sadne s mobilom alebo tabletom v ruke a skúša upravovať svoje foto ktoré s ním nafotil. TouchRetouch je ten pravý program nato ;)

Michal26.04.2012 - 19:15 Trvalý odkaz

Tak toto musim skusit...(!)

ivica26.04.2012 - 21:06 Trvalý odkaz

Nainštalované, perfektné, veľká pochvala autorovi

Celá diskusia 9 príspevkov