Šach mat: je tu flat!

Vraj najviac baktérií nájdete nielen na WC mise a kľučke dverí obecného úradu, ale aj na svojom mobilnom telefóne. Fuj! Normálne sa naň bojím pozrieť lupou. Dnes teda prebehneme Savom radšej aj naše mašinky, nech žije sterilita!

Začneme s ou-tú, tentokrát oprávnene. Začína aj ono. A ako to už býva zvykom, opäť odviedlo špinavú prácu, ktorú za pár týždňov môžu jeho konkurenti jednoducho skopírovať. Prípadne zlacniť ešte o jeden cent, nech sú výhodnejší. Takže o čom je reč? Máme tu, okrem iného, pravý nefalšovaný flat. A nie len pre podnikateľov, ale konečne aj pre bežný ľud. Teda, myslíte, že bežný plebejec dá za neobmedzené hovory 70 eur mesačne? Dobre, dobre, v tej cene dostane SMS-ky grátis a bonus 288 eur na nový fón. Stále je však na konci tejto idylky vysoký mesačný poplatok, ktorý bude bez problémov uhrádzať iba mizivé percento Slovákov. Pre tých ostatných sú tu však "neflatové" farebné paušály s podobným princípom bonusov, takže opäť sa nám raz bude vyberať z ponúk o niečo ťažšie.

Zaujímavý je ale fakt, že kyslík sa opäť vrátil k tomu, po čom idú plebejci viac, než muchy po …. K dotovaniu telefónov! Vidieť teda, že argument o sprehľadnení ponuky až tak nezaujal, ale pochváliť musíme koncept, podľa ktorého presne viete, koľko z mesačnej útraty ide na splátku telefónu. V tomto prípade kyslík rok a pol platí za vás, 18 mesiacov má teda akú takú istotu. Hotový matematický bonus je exkluzívna vedúceho analýza o tom, ako kyslík tak trochu ojekabátiť a mesačne ušetriť slušných pár eur. Za tie si môžete kúpiť krabicu horaliek.

Kontroverzne pôsobí modrých 500 SMS a MMS správ pre podnikateľov za osem eur. Už vidím tie dialógy: "Patrik, dnes som tak rozmýšľal, neprikúpime si kúsok poľských Tatier? Môžeme Ivan. Inak, ja som rozmýšľal nad tým ou-tú; fakt ma už nebaví platiť mesačne 55 eur!"

Ani Orindž počas uplynulých dvoch týždňov nezaháľal a do svojej ponuky postupne pridal celkovo až 12 fónov. Chválitebný je fakt, že rúbal do všetkých záujmových, vekových a sociálnych skupín, takže tu nájdeme od topmodelov, cez odolné, až po seniorské kúsky. Milé ovečky, naozaj nemáte chuť na 100 %-nú oranžádu?

Ružoví podnikatelia to nikdy nemali až také ružové. Ale už budú. Magenta ich zrovnoprávnila s ízyčkármi, majiteľmi lacných paušálov a vlastne takmer všetkými, okrem FIX-ákov! Dala im sekundovú tarifikáciu od prvej sekundy! Olé! Takže páni podnikajúci, už sa nemusíte báť, ak budete túto vetu čítať partnerovi z biznisu dlhšie ako minútu. Otázkou ostáva, dokedy?

Na Slovensku je tak málo mobilných operátorov, že akosi podvedome vyvolávajú dojem nesmrteľnosti. Ale omyl, biele svetlo na konci tunela môže počkať aj na nich. Medzi prvými zahynul v neúprosnom boji s konkurenciou Naymobile. Poprosíme minútu ticha, ktorú si môžete spestriť prechádzkou po vašom obľúbenom modrom elektre a zakúpiť aspoň nové vrecká do vysávača. Ale uznajte, neponúkať takmer nič naviac oproti sofistikovanejšej konkurencii a pritom sa spoliehať iba na zákazníkov, ktorých lovia predavačky pri pokladni slovami "a nezoberiete si k tomu odšťavovaču aj našu predplatentku?" zaváňalo už od začiatku problémami.

Ale na veselšiu tému. Veselšiu pre všetkých konkurentov Nokie a najveselšiu pre kráľa. Akého? No predsa kráľa smartfónov, tržieb a trhového podielu. Nie, nehovorím o Apple a už ani o Nokii. Kingom, minimálne za prvý kvartál tohto roku, sa stáva juhokórejský gigant s neskutočne širokým záberom - Samsung. Našťastie to zatiaľ celé nie je o jednofarebnej vláde. Myslíme tej mobilnej.

Trochu prekvapivo tak vyzerá rebríček predaja mobilov v našej spriaznenej é-šope, kde doslova deväť z desiatich predaných mobilov má niekde na sebe nápis Nokia. Takmer všetky však kúpite maximálne za stovku, čo kedysi kvalitou presláveného výrobcu degraduje na kráľa. Ale low-endov.

Jeden taký, s netradičnou plnohodnotnou klávesnicou a displejom milujúcim nežné dotytky, prebehol svojimi prstami Matúš. Asha 303 to však bude mať na trhu ťažké, taký HTC One S je vo svojej kategórií už určite jednoznačnejším výberom. Fakt, pokojne sa opäť spýtajte Matúša po jeho teste.

Na záver jedna lahôdka! Vedúceho podkrovie! Nekecám! Ale uznajte, pri exkluzívnom porovnaní fotoaparátov štyroch topmodelov, sa dá počas dňa nájsť tma jedine na povale. Alebo v zavretej chladničke, ale kto takto dokáže cvaknúť spúšťou svojho mobilu, vyhráva u nás ročné predplatné jedinečného magazínu Riview!

Diskusia k článku:

Manobb 28.04.2012 - 13:22

pekné a výstižné ...

galaxi28.04.2012 - 22:56 Trvalý odkaz

čo to za flat ktorý je bez bez dát.

Horšie ako filip, ktorý po roku skončil v odpadkovom koši.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease29.04.2012 - 13:02 Trvalý odkaz

Inak, ja som rozmýšľal nad tým ou-tú; fakt ma už nebaví platiť mesačne 55 eur! - asi mi niekto sedí na kábli, to akože by kúpili O2?

Adrian29.04.2012 - 13:30 Trvalý odkaz

:D to v tom zavere , aky je problem zapnut samspust a zaviet ladnicku to spravim kedykolvek :)

Celá diskusia 5 príspevkov