LG údajne končí s Windows Phone

LG vraj nateraz končí s platformou Windows Phone. S touto informáciou prišiel internetový denník The Korea Herald. Hovorca spoločnosti LG sa vyjadril, že predaje smartfónov s WP nesplnili očakávania predstavenstva a odteraz sa chcú zamerať iba na Android.

Na operačný systém nezanevreli naveky a firma chce pokračovať v partnerstve s Microsoftom. No v najbližšej dobe sa chce venovať výhradne Androidu, ktorý je, na rozdiel od Windows Phone, medzi zákazníkmi obľúbenejší.

A samozrejme prináša firme väčší zisk. Posledné zverejnené výsledky hospodárenia sú konečne uspokojivé. Po dvoch po sebe idúcich štvrťrokoch čistých strát sa firma konečne dostala do kladných čísel.

Prečítajte si: Hospodárske výsledky LG za Q1 2012 (27. 4. 2012)

Prvým windows zariadením od LG bol LG Optimus 7 predstavený koncom roka 2010.

CEO Microsoftu Steve Ballmer sa má údajne v máji stretnúť s vedením LG a riešiť vzniknutú situáciu, ktorá pre Microsoft určite nie je príjemná. Možno LG zmení názor po uvoľnení novej platformy Windows 8.

LG sa tak vydalo opačným smerom, než Nokia. Tá sa naopak sústreďuje na produkciu smartfónov s Windows Phone. Ako priznal generálny riaditeľ Nokie, Stephen Elop, ktorý prišiel práve z Microsoftu, predaje nových zariadení radu Lumia sú zmiešané, no do budúcnosti pozerá s optimizmom.

Dve firmy a úplne rozdielny prístup. Ktorá z nich urobila správne rozhodnutie, rozhodnú zákazníci. Aký je váš názor na krok LG? Budeme radi, keď sa vyjadríte v diskusii pod článkom.

Zdroj: koreaherald.com

Diskusia k článku:

cross 01.05.2012 - 06:20

no ono to Mrkvochvost, sa vsade tlaci ale nejak sa mu na mobilnom poli nedari, a ta NOKIA ta uz je v koncoch, zachranovat ju budu lacne mobily u operatorov

Marianxxx01.05.2012 - 10:55 Trvalý odkaz

Hmm..ked si to tak zhrniem tak si ani nepamatam poriadny smartphone od LG(Windows mobile, Symbian) taky co prerazil, akurat android smart, lebo je rozsireny, Nokia,Samsung,Htc,Huwaei,Zte,Toshiba,Asus,Acer su vyrobcovia, ktori rataju s produkciou windows phone,LG uvedie jeden smart s wp a caka zazraky, wp8 bude o dost zaujimavejsi..

miso.rw01.05.2012 - 15:04 Trvalý odkaz

Keď už LG končí s WP tak by sa už mohli zamerať na tú 2.3jku pre LG Optimus Black ... nebaví ma pol roka čakať na niečo čoho sa aj tak asi ani nedočkám.

ferineveri02.05.2012 - 00:11 Trvalý odkaz

na 2.3ke je prevratné akurát rýchlejšie vybíjanie baterky a posun kurzora pri písaní.sprav si root a určite nejakú 2.3ku nájdeš medzi custom ROMkami.neviem čo sa tomu toľko ľudí bráni.o nič nejde a určite sa oplatí.

Celá diskusia 5 príspevkov