LG Cloud - nová služba s online priestorom až 50 GB

LG podľahlo novému trendu skladovania súborov "v oblakoch" a prinieslo zákazníkom vlastnú cloudovú službu, aj keď zatiaľ iba v beta verzii. Prvých šesť mesiacov ponúka 50 GB bezplatne.

Synchronizácia dát funguje na viacerých počítačoch naraz, podobne ako napr. Dropbox či iCloud od Apple. K uloženým súborom má používateľ prístup z mobilného telefónu, počítača a dokonca aj cez SmartTV. Posledné spomenuté odlišuje službu od ostatných.

LG ponúka bežne 5 GB voľného priestoru pre vaše súbory a dokumenty, pre majiteľov SmartTV a smartfónov LG až 50 GB zadarmo, a to po dobu šiestich mesiacov. Neskôr je priestor spoplatnený.

LG Cloud sa rozbieha postupne, zatiaľ je sprístupnený iba v Južnej Kórei a USA, konrétne pre zariadenia s OS Android 2.2 a vyšším, počítače Windows a SmartTV (NetCast 2.0 a vyšší). Je pravdepodobné, že sa neskôr celosvetovo rozšíri.

V obchode s aplikáciami Google Play sa nachádza mobilná verzia služby LG Cloud, no nie je zatiaľ pre slovenských zákazníkov prístupná na stiahnutie. Počítačová verzia sa na PC nainštalovať dá.

V poslednom období sa roztrhlo vrece s aktualizáciou alebo spustením nových cloudových služieb. Na našej stránke sme vás už informovali o novej službe Google Drive, veľkých zmien sa dočkal aj SkyDrive pre majiteľov windows zariadení a svoju službu vylepšil aj známy Dropbox.

LG Cloud

Používatelia tak dnes majú naozaj pestrý výber podľa vlastných potrieb a momentálnej značky telefónu. Využívate podobnú službu aj vy? Ktorá je ta naj? V redakcii stále fandíme najmä Dropboxu.

Zdroj: us.lgcloud.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu