Nokia City Lens pre rad Lumia

Nokia prináša pre smartfóny radu Lumia novú aplikáciu, ktorá vám cez objektív fotoaparátu, bez nutnosti hľadania v mape, jednoducho ukáže všetky zaujímavé miesta vo vašom okolí.

Aplikácia bola prvýkrát predstavená na CES 2012 v Las Vegas. Mapu v mobilnom telefóne používa z času na čas takmer každý z nás. Najmä keď sme v cudzom meste a potrebujeme sa rýchlo zorientovať, čo všetko sa v okolí nachádza.

Nokia City Lens

So smartfónom Nokia Lumia 710, Lumia 800 a Lumia 900 to budú mať používatelia oveľa jednoduchšie. Stačí spustiť aplikáciu Nokia City Lens a cez objektív fotoaparátu hneď uvidíte, čo dôležité nájdete vo vašom najbližšom okolí. Je jedno, či sa záujmový bod nachádza vedľa vás alebo za rohom.

Nokia City LensČo s Nokia City Lens dokážete?

- okamžite môžete vidieť pamätihodnosti, reštaurácie, múzeá , hotely, obchody alebo MHD vo vašom okolí

- vyhľadávané body záujmu môžete filtrovať podľa kategórií

- jedným kliknutím si môžete prečítať recenzie, popisy a informácie

- môžete zavolať na zverejnené číslo alebo sa nechať navigovať

- zdieľať svoje umiestnenie s priateľmi prostredníctvom e-mailu či správu

Beta verzia Nokia City Lens je dostupná na stiahnutie na stránke betalabs.nokia.com

Takúto aplikáciu by určite privítali aj majitelia ostatných smartfónov s operačným systémom Windows Phone.

Podobné aplikácie, ktoré využívajú funkciu rozšírenej reality - pohľad na okolie prostredníctvom kamery, zvuku, grafiky a GPS nájdeme v smartfónoch už dlhší čas.

Medzi zaujímavé patrí Wikitude Drive. Softvér poskytuje informácie o okolí počas cesty autom. Aplikácia pre operačný systém Android bohužiaľ nie je určená pre slovenských používateľov, no využijete ju pri cestách v Rakúsku, Nemecku, Švajčiarsku a ďalších štátoch.

Aplikácia junaio tiež využíva rozšírenú realitu ako zdroj informácií o tom, kde sa nachádza najbližší bankomat, čo dávajú v kine, aké výstavy sú v okolí, kde nájdete taxi alebo dobrú reštauráciu.

Kolega Richard dokonca aplikáciu tohto typu skúšal na jednom telefóne LG na jeho predstavení v Bratislave. Pomôžete mu spomenúť si, o aký model LG išlo?

Zdroj: betalabs.nokia.com

Diskusia k článku:

stanly 09.05.2012 - 22:28

LG má pre WP telefóny aplikáciu ScanSearch. Databáza je na Slovensku ale značne biedna. Ja mám LG Quantum, ten "asi" isto v Bratislave neskúšal :)

martian10.05.2012 - 04:50 Trvalý odkaz

Pozna niekto taketo nieco pre Android s offline datami? Uplne by mi stacilo, ak by to dokazalo nacitat POI databazu z navigacneho softveru, ale to by som chcel asi privela. :D

Celá diskusia 2 príspevky