Acer Iconia W510

Tablet s OS Windows 8, 10,1'' Full HD displejom, 8 Mpix fotoaparátom s LED bleskom, štandardnou výbavou a prídavnou plnohodnotnou klávesnicou, ktorá slúži ako dock i stojan.

Základné parametre:

OS: Windows 8

procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS

rozmery: ??? x ??? x ??? mm,

hmotnosť: ??? gramov

displej: IPS, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 1 920 x 1 080 b., uhlopriečka 10,1'' (257 mm)

fotoaparát: fotoaparát ??? 8 Mpix, LED blesk, autofókus, nahrávanie pravdepodobne Full HD videí (1 920 x 1 080 b., 30 fps)

predná kamera: áno

pamäť: pamäť ??? RAM ??? ROM + microSD karta (do 32 GB),

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do ??? Mbps), HSUPA (do ??? Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/n), HDMI HDMI,

hudba: hudba MP3 prehrávač, 3,5 mm jack, TV-Out,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps GPS, akcelerometer,

batéria: Li-Ion batéria ??? mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: neuvedená / Q4 2012

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, pravdepodobne FM rádio,

Softvérová verzia testovaného tabletu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Na výstave Computex 2012 predstavila firma Acer tablety s operačným systémom Windows 8. Jedným z nich je desaťpalcový tablet Acer Iconia W510. Dodávaný bude s prídavnou klávesnicou (vzhľadom i materiálom pripomína známu Mac klávesnicu), stáva sa tak konkurentom tabletu Asus Trasformer. Otočením tabletu o 295 stupňov získa používateľ šikovnú dokovaciu stanicu, ktorá poslúži ako stojan na menšie prezentácie. Na pripevnenej klávesnici sa nachádza tradičný USB 2.0 port, môže poslúžiť na pripojenie myši alebo iného externého zariadenia.

Zatiaľ nie sú známe kompletné špecifikácie, ktoré doplníme hneď ako budú zverejnené, no i tie, čo poznáme ukazujú, že pôjde o zaujímavé zariadenie. IPS dotykový panel bude mať pri 10,1'' uhlopriečke Full HD rozlíšenie 1 920 x 1 080 bodov. Na prednej strane vidno web kameru, na zadnej strane sa nachádza šošovka 8-megapixelového fotoaparátu a prisvetľovacia dióda. Videá zhotovíte pravdepodobne vo Full HD rozlíšení. Kapacitu pamäte RAM ani ROM zatiaľ nepoznáme, ale z fotografií vidno, že na tele tabletu sa nachádza slot na SD kartu, poteší i slot na SIM kartu. Na surfovanie po webe tak využijete nielen Wi-Fi pripojenie, ale aj dáta operátora. Tie sa zídu hlavne v teréne.

Po bokoch zariadenia sú umiestnené stereo reproduktory, microHDMI a microUSB konektor, tlačidlá ovládania hlasitosti, audiokonetor, zámok i vypínač. Medzi špecifikáciami by nemali chýbať GPS, či Bluetooth. Podľa informácií výrobcu má samostatný tablet vydržať až 8 hodín práce, s pripojenou klávesnicou dokonca až 18 hodín.

Údaje o cene ani dostupnosti tabletu Acer Iconia W510 neboli zatiaľ zverejnené.

Diskusia k článku:

Profile picture for user Milan93.p@gmail.com

Milan 04.06.2012 - 14:50

vlastne o tom tablete nik nič nevie :D

Celá diskusia 2 príspevky