Večer začína Google I/O 2012

Dnes (27. júna 2012) sa vo večerných hodinách začína vývojárska konferencia Google I/O (input / output) 2012, ktorá prinesie dôležité novinky. Očakáva sa oznámenie novej verzie operačného systému Android 4.1 Jelly Bean a pravdepodobne aj prvého Google tabletu Nexus.

Google Developer

Konferencia sa koná od 27. do 29. júna 2012 v San Franciscu. Začiatok je naplánovaný na 20:45 hod. nášho času a záujemcovia môžu sledovať priamy prenos zo zahájenia na stránke www.developers.google.com alebo cez video v našom článku.

Podrobný rozpis plánovaných udalostí nájdete tu.

Konferencia Google I/O 2012 sa bude venovať aplikáciám pre Android, webovému prehliadaču Chrome, službe Google Drive, Google+ i novinkám v Google Mapách. Viac informácií sa dozvieme aj o Google Wallet.

Jelly Beanfoto: developers.google.com

Predstavenie novej platformy Android 4.1 Jelly Bean je viac než isté. V sídle Google sa už nachádza maskot novej verzie. Špekuluje sa aj o novej hlasovej službe Google Assistant, ktorá by mohla konkurovať podobným službám od Apple, Samsungu a najnovšie i LG. Vyzerá to, že hlasového asistenta chce mať takmer každý.

Google I/O

O pripravovanom prvom Google tablete toho zatiaľ veľa nevieme. Hovorí sa o výkonnom procesore, jemnom displeji, NFC i podpore 3G modulu. Výrobca má byť údajne Asus, pravdu sa dozvieme už čoskoro.

Zdroj: developers.google.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu