Android TIP: farebný objekt, parciálne odfarbenie alebo selektívna úprava farebnosti

Úprava fotografií v mobilnom telefóne je vysoko návyková vec. Napríklad pred uploadom snímky na Facebook poteší možnosť editácie snímky, na ktorej ostane cieľový objekt farebný, no ostatok záberu čiernobiely, resp. v odtieňoch sivej. Na tento účel sme vyskúšali aplikácie Color Splash FX a Color Splash Photo.

Ide o podobné aplikácie slúžiace na jediný účel vyjadrený napríklad touto fotografiou, ktorú sme nedávno zverejnili na našej facebookovej stránke:

Snímka Samsungu Galaxy S III bola vytvorená Samsungom Galaxy Note a jednoducho upravená aplikáciou Color Splash FX, čím sa žltkasté drevo premenilo na sivé, no špeciálny kryt s olympijským motívom ostal farebný.

Ako sme sa už hore vyjadrili, obe aplikácie pracujú na rovnakom princípe, pomocou ktorého môžeme celú alebo len časť fotografie premeniť do odtieňov sivej alebo rôznych iných sfarbení. Úpravu realizujete pomocou vášho prstu, no najideálnejšie riešenie to nie je. Ako vhodný nástroj na používanie takýchto aplikácií uvádzame dotykové pero, resp. stylus, ktorý sa však v základnom vybavení smartfónov (až na Samsung Galaxy Note) nenachádza. Obe aplikácie sú takisto prepojené s tými najznámejšími sociálnymi sieťami ako napr. Facebook, Twitter, Flickr a aj Google+, ktorého zastupuje Picasa.

Fotografia pred a po úprave

V čom sa Color Splaxh FX a Color Splash Photo odlišujú?

Jednoznačne v používateľskom prostredí. Tu je celkom jasne vidieť cit autorov Color Splash FX, ktorých prostredie sa inak než fantastické ani označiť nedá. Na spodnej lište nájdeme ikony rôznych efektov, zoomovacie tlačidlo a ikonu, pod ktorou sa skrývajú rôzne prémiové FX efekty, ktoré sú prístupné iba používateľom platenej verzie. Na vrchnej nájdeme ponuku obrázkov, ktoré sme nedávno upravovali, help ikonu, ktorá nám ukáže ako aplikácia pracuje, prémiovú zoom funkciu (opäť iba pre platiacich používateľov), nastavenie efektov a nakoniec “social button”, pomocou ktorého sa môžete s vašim výtvorom pochváliť na sociálnych sieťach.

Color Splash Photo je na tom s používateľským prostredím už o niečo horšie. Je síce pekné, že máte v možnostiach importu fotografií na výber aj obrázky z vašich albumov na Facebooku, no to, čo vás čaká potom, až taká sláva nie je. Ikony sú tak malé, a tak natlačené k okraju displeja, že jedným prstom sa (hlavne tie horné ikony) budú používať len horko ťažko. Ponuka ikon je podobná ako pri prvom zmienenom až na jednu - špeciálne reset tlačidlo, pomocou ktorého môžete fotografiu vrátiť jedným ťuknutím do pôvodného stavu.

Link na stiahnutie:

Color Splash FX: play.google.com

Color Splash Photo: play.google.com

Ak by sme si však mali vybrať jeden z týchto dvoch editorov, volíme Color Splash FX kvôli príjemnejšiemu používateľskému rozhraniu a o niečo svižnejšiemu chodu.

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

rtg 30.07.2012 - 16:40

tieto aplikacie som este mal aj na OS BADA, moc ma neohurilo, bo tam ich bolo dokonca ovela viac na upravu fotiek, ale co ma ohurilo, je ten kryt mobilu so slovenskym znakom.. CHCEM!!! :)

Celá diskusia 1 príspevok