A bude sa platiť

Ospravedlnenku za minulotýždňové Upratovanie vedúci našťastie prijal, takže našu švédsku utierku z Číny použijeme teraz s dvojnásobnou intenzitou. Operátori, zostaňte pokojní, naša handrička z teleshoppingu vyčistí, no nepoškriabe.

Magenta v prvých správach o svojom novom Šťastnom paušále zahalila rúškom tajomstva ponuku mobilov. Reku, nech sa trochu vyhecujeme. Hecovanie netrvalo dlho a už tu máme prvé konkrétne info. Odzvonilo mobilom za euro. Vlastne, za euro budú stále, ale toto si násobte x 24. Taktika ou-tú o čiastočnom rozpočítaní hodnoty mobilu do mesačných splátok, tak nabrala jemne ružový nádych. Otázne je, čo na to plebejci, ktorí majú jednorázové eurové cenovky skutočne radi a kvôli nim sú schopní mesačne prevolať aj to, čo skutočne nepotrebujú.

Afrodiziakálne na peňaženku pôsobí ponuka v ružovom zľavovom programe Benefit. Tu si môžete zakúpiť snobskú Pradu od LG za dve kilá, či ľudový Wildfire S od HTC za kilo jedno. V cene je tiež ízy s deväťeurovým krédom, takže dvere k horným desaťtisícom máme otvorené takmer všetci. Len škoda, že k rozhovoru do Smotánky tá Prada stačiť nebude.

Ak niekto spal tri roky, tak určite zostane prekvapený, že aj za druhý štvrťrok je kráľom medzi predanými OS práve Android. 64 telefónov zo sto je obdarených týmto zeleným panákom, zvyšok je rád, že je rád. Najviac sa potáca Nokia, ale Symbian je už tak či tak vlastne históriou.

Ale ako sa tak pozerám na svoj glóbus, tak v oblasti Južnej Afriky vidím 50 %-ný podiel fínskeho výrobcu. Fakt! Na južnej pologuli sa darí tiež Blackberry, ktoré všade inde stráca. Žeby zázračná krajina, kde všetko funguje naopak?

Letné horúčavy robia s nárokmi plebejcov naozaj asi divy, svedčí o tom rebríček najhľadanejších fónov v auguste. Veď ako by bolo možné, že mobil, ktorý bol pred dvoma rokmi najžiadanejší, sa teraz opäť dostal do prvej päťky? Ruku hore, kto stále ten Desire chce!

Oproti našim západným susedom sme boli minimálne v mobilnej oblasti vždy o kus napred, no tentokrát nám to bratia natreli. Český kyslík spustil platby prostredníctvom mobilnej technológie NFC, ktoré buď skončia ako videohovory, alebo za rok budeme v krčme platiť mobilom za pivo aj my.

Kto chce otestovať niečo čínske, nemusí sa extra namáhať. Skôr by bol problém otestovať niečo nečínske. Ale o tom, že všadeprítomné šikmooké výrobky vedia okrem potechy peňaženky, potešiť aj dušu, vás presvedčí Matúš. Otestoval totiž Huawei Ascend G300 a čuduj sa svete, popri Vifonke je to ďalší solídny ázijský produkt.

No pozor, svoje skutočné tromfy Ázia predstaví už na jeseň. Značka Xiaomi má kladivo na Samsung Galaxy S III s názvom inšpirujúcim sa ruským vrtulníkom Mi2. Poviete si, pche, takýchto pokusov tu už bolo! Ale boli za polovičnú cenu? Takže si pokojne zalejte ďalšiu Vifonku.

Nie je to tak dávno, čo bol mobil s farebným displejom vzácnosťou. Potom mobil s fotoaparátom. Potom mobil s navigáciou. Potom dlho nič a teraz tu máme fón s projektorom. Fakt. Stačí si pozrieť vedúceho recenziu tohto ojedinelého kúsku od Samsungu. Ale uznajte, pozrieť si večer xxx na strope musí byť paráda.

Kto z vás si zabudol stiahnuť náš partnerský magazín Riview s novou titulnou stránkou? Bezpapierový (čítaj ekologický) magazín Riview sa v dvanástom vydaní venuje dlhému rumunskému autu, mobilným recenziám, a dokonca o vedúceho strastiplnej ceste z východu na západ. Či opačne? Nie, obojsmerne! Zajtra nájdete na pultoch predajní...ehm...na webe Riview už trináste vydanie moderného magazínu. Tak sa na www.riview.sk radšej prihláste na emailový odber, aby ste nemuseli netrpezlivo refreshovať web Riview každú hodinu.

A na záver tu máme horúcu novinku! Samsung zaplatí 1,05 mld. dolárov. Viete, komu? No predsa Applu! Definitívne. Ako vidíte, kradnúť ani kopírovať nápady sa nevypláca...

Diskusia k článku:

jankoikariam 25.08.2012 - 14:20

Zboznujem tieto upratovania zlepsi mi to naladu

Erik26.08.2012 - 03:23 Trvalý odkaz

Ze svedska cinska utierka :D Xiaomi Mi2 CHCEEEM!

paul26.08.2012 - 21:42 Trvalý odkaz

mne sa lubi to stymi vifonkami :D

Celá diskusia 3 príspevky