Sony Xperia tipo na Slovensku

Malý, šikovný smartfón s operačným systémom Android 4.0, ktorý osloví menej náročných používateľov sa začal predávať už aj na Slovensku.

Sony Xperia tipo ponúka základné funkcie smartfónov spolu s výhodami otvoreného operačného systému a je vhodná aj pre tých, čo si kupujú svoj prvý "múdry" telefón. V Xperia tipo nájdete spoľahlivého sprievodcu nastavením pre menej skúsených.

Novinka prináša slabšiu hardvérovú výbavu. Procesor taktovaný na 800 MHz dopĺňa 512 MB RAM a 2,5 GB dostupnej vnútornej pamäte s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 32 GB. Na trh prichádza už s operačným systémo Android vo verzii Ice Cream Sandwich, čo mnohých určite poteší.

Dotykový 3,2-palcový displej dostal rozlíšenie 320 x 480 bodov a je odolný proti poškriabaniu. Na fotografovanie a nahrávanie VGA videí poslúži 3-megapixelový fotoaparát, ktorému však chýba prisvetľovacia dióda aj automatické zaostrovanie. Medzi špecifikáciami nechýba podpora HSDPA s prenosovou rýchlosťou do 7,2 Mbps, Bluetooth 2.1, Wi-Fi, GPS, FM rádio s RDS i 3,5 mm jack.

Základné info: Sony Xperia tipo

Orientačná cena: 137 € (Epicentrum.sk)

- -

Zobrazte všetky posledné telefóny, ktoré už PRIŠLI NA TRH.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu