Sony novinky: tri smartfóny a jeden tablet

Na berlínskej výstave IFA 2012 predstavilo Sony štyri novinky. Medzi nimi prvý tablet z rodiny Xperia, aj novú vlajkovú loď Xperiu T.

Novou globálnou loďou bude smartfón Sony Xperia T, na niektorých trhoch uvedená ako Xperia TX. Novinka si zahrá aj v pripravovanej bondovke Skyfall. Okrem iného prináša Sony HD displej, 13-megapixelový fotoaparát a jednoduché "One-touch" funkcie, fungujúce prostredníctvom technológie NFC.

Xperia

Medzi kľúčové vlastnosti patrí 4,6-palcový HD Reality displej, 13-megapixelový fotoaparát s nahrávaním Full HD videí, dvojjadrový 1,5 GHz procesor, OS Android 4.0 s aktualizáciou na 4.1 Jelly Bean a vnútorná 16 GB pamäť s podporou microSD kariet do veľkosti 32 GB. Nechýba plná dátová konektivita a batéria s kapacitou 1 850 mAh. K dispozícii bude v troch farebných verziách - bielej, čiernej a striebornej.

Sony Xperia V sa výbavou podobá na model Xperia T. Prináša menší "iba" 4,3-palcový displej s rozlíšením 720 x 1 280 bodov, menšiu vnútornú 8 GB pamäť s možnosťou rozšírenia pamäťovými kartami, 13-megapixelový fotoaparát a batériu s kapacitou 1 750 mAh. Navyše bude ponúkať pripojenie cez LTE technológiu.

Sony Xperia J bude najslabšie vybavenou novinkou. Displej so 4'' uhlopriečkou má rozlíšenie 480 x 854 bodov, dvojjadrový procesor je taktovaný na 1 GHz a vnútorná pamäť s podporou microSD kariet dostala iba 4 GB kapacitu. 5-megapixelovým fotoaparátom zhotovíte videá v HD rozlíšení. Operačný systém Android je aj u tohto modelu vo verzii Ice Cream Sandwich. V Xperii J sa nachádza akumulátor s kapacitou 1 750 mAh.

Smartfóny Xperia distribuované od septembra do konca roka budú dodávané s bezplatnou 60-dňovou skúšobnou verziou cloudovej služby Music Unlimited na digitálne streamovanie hudby zo siete Sony Entertainment Network.

Medzi očakávané novinky určite patril aj prvý tablet. Produkt dostal názov Sony Xperia Tablet S a prináša tenké hliníkové telo odolné proti postriekaniu. Tablet môžete ovládať aj mokrými prstami. Medzi hlavné špecifikácie patrí 9,4'' HD displej, panel OptiContrast s vrstvou pre nízky odpor trenia, štvorjadrový procesor Nvidia Tegra 3 a operačný systém Android 4.0.3. Na fotografovanie a nahrávanie videí poslúži 8-megapixelový fotoaparát. Nechýba slot na microSD karty ani plná dátová výbava.

Viac informácií a podrobných špecifikácií o novinkách vám prinesieme v samostatných článkoch.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Luca 29.08.2012 - 22:42

Tie vlajkove lode Sony mi pripominaju Titanik. Kratko po vyplavani stroskotaju. Xperia T nebude vynimka. Takyto hardver uz bude pomaly problem najst aj v muzeu. :-)

Peterson29.08.2012 - 22:54 Trvalý odkaz

Nicim nepodlozene dristy :) neviem ako si prisiel na to HW je novy ak nevies, ale asi si ovca co sa chyta na cisla a ked nevidis Quad-core tak to je pre teba zastarale ze ? :)

Pavol Pavučko29.08.2012 - 23:02 Trvalý odkaz

no su to pekne mobily a ked pocuj ze titanik napadne ma to xperia su tri :) (Olympis,Brittanic,Titanc :D) su pekne len ta cena bude velka :)

Luca29.08.2012 - 23:27 Trvalý odkaz

A o polrok bude nova vlajkova lod. Xperia TS. Vsetko presne to iste, len takt zvyseny na 1,7 GHz.

paul29.08.2012 - 23:33 Trvalý odkaz

konecne niekto kto sa zbytocne nezenie za 20jadramy ako ťamťung

Celá diskusia 14 príspevkov