Emporia Safety Premium

Mobilný telefón pre seniorov s 2,2'' farebným displejom, FM rádiom, Bluetooth, LED svietidlom, SOS tlačidlom a GPS pre bezproblémovú lokalizáciu v prípade núdze. Pre vyšší pocit bezpečia poslúži doplnkové príslušenstvo - náramkové hodinky so senzorom pádu.

Základné parametre:

OS: vlastný

procesor: ???

frekvencie: GSM 900 / 1800 MHz,

rozmery: 122 x 55 x 18 mm,

hmotnosť: 103 gramov

displej: TFT, 65 tis. farieb, 176 x 220 b., uhlopriečka 2,2'' (56 mm)

fotoaparát: nie

predná kamera: nie

pamäť: 200 kontaktov, 100 SMS správ,

globálny prenos dát: nepodporuje

lokálny prenos dát: Bluetooth,

hudba: rádio FM rádio,

ostatné: gps GPS, kalendár, budík, kalkulačka, LED svietidlo, SOS tlačidlo,

batéria: Li-Ion batéria 1 100 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: neuvedená / Q4 2012

Neobsahuje/nepodporuje: fotoaparát, globálny prenos dát, Wi-Fi, microUSB, MP3 prehrávač, 3,5 mm jack, HDMI, prehliadač dokumentov, Java, multitasking,

Softvérová verzia testovaného telefónu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: mobil, batéria, nabíjačka, nabíjací stojan, dokumenty,

Emporia Safety Premium patrí do portfólia mobilných telefónov spoločnosti Emporia, ktorá sa zameriava zariadenia určené pre seniorov. Telefón ponúka okrem známych funkcií aj GPS technológiu, vďaka ktorej je možné v prípade núdze cez novú webovú platformu Emporia4Care, jednoducho používateľa lokalizovať.

Telefón prichádza s farebným 2,2-palcovým displejom s rozlíšením 176 x 220 bodov a tradične aj s veľkými tlačidlami alfanumerickej klávesnice s dobrou odozvou. Po bokoch sú umiestnené dôležité tlačidlá na jednoduché ovládanie hlavných funkcií. Na zadnej strane nájdeme SOS tlačidlo, ktoré v prípade núdze odošle SMS správu a vytočí hovor na vopred nastavené telefónne čísla. Telefón sa môže pochváliť LED svietidlom, extra silným vibrovaním, blikajúcim zvonením s hlasitosťou až 100 dB, nechýba nastavenie veľkosti písma, kalendár s upozornením na dôležité udalosti ani kalkulačka či hlasitý odposluch. Zaujímavým príslušenstvom sú náramkové hodinky so senzorom pádu, ktoré odošlú núdzový signál na vybrané čísla spolu s aktuálnou polohou cez SMS správu. Technológia senzora dokáže rozoznať rozdiel medzi skutočným pádom a bežným spadnutím zariadenia na zem.

Emporia Safety Premium bude dostupná za nezverejnenú cenu, pravdepodobne aj na slovenskom trhu, v poslednom štvrťroku 2012.

Diskusia k článku:

TheComputerMan 08.09.2012 - 18:10

Dobrý akurát tak ako GPS zariadenie pre staršie telefóny.

Celá diskusia 1 príspevok