FoxMonitor: online strážca

Potrebujete monitorovať domov, kanceláriu, starších príbuzných, ktorí potrebujú častý dohľad, deti alebo akýkoľvek priestor? Online kamerový systém vám pomôže.

Monitorovať môžete čokoľvek na čom vám záleží. Nielen svoju domácnosť, malé deti, starých rodičov či chatu, ale poslúži aj podnikateľom na kontrolu zamestnancov, kancelárie, skladových priestorov a firemných pozemkov.

Stačí vám len IP kamera a internetové pripojenie napr. od mobilného operátora. Princíp fungovania FoxMonitoru je v nahrávaní snímok z IP kamier na servery spoločnosti, ktorá ich spracováva a archivuje pre každého používateľa zvlášť.

FoxMonitor pracuje s akýmikoľvek IP kamerami alebo analógovými kamerami prepojenými s videoserverom. Záznamy si môžete pozrieť cez internetový prehliadač, kľudne aj z mobilu, odkiaľkoľvek, kde sa práve nachádzate. Aj z opačného miesta na zemeguli. Nie je potrebné nič inštalovať, stačí len nastaviť IP kameru tak, aby zasielala snímky na FTP FoxMonitor.

FoxMonitor

Zasielanie záznamov si nastavíte periodicky alebo pri detekcii pohybu. Záznamy nie je možné ukradnúť z miesta inštalácie kamier a používateľovi odpadá aj údržba a starostlivosť o kamerový systém.

Mesačný poplatok za využívanie služby FoxMonitor je pri jednej kamere a dvojdňovej archivácii 4,99 €. S počtom kamier a zvýšenými nárokmi sa úmerne tomu zvyšuje aj cena mesačného poplatku. Záujemca má možnosť službu si bezplatne vyskúšať na sedem dní a zistiť, či mu vyhovuje.

FoxMonitor

Podobné služby ponúkajú aj naši operátori. V portfóliu Orangeu sa nachádza služba Ochrana majetku za 4,90 € mesačne s 200 MB predplatených dát. Pri dvojročnej viazanosti si zákazník môže zakúpiť kameru Jablocom EYE-02 podľa výšky mesačného poplatku v cene od 19 €.

Prečítajte si: Orange: nová služba Ochrana majetku (14. 9. 2010)

Telekom má širokú ponuku služieb na monitorovanie objektov a ochranu vozidiel. Na svojej stránke okrem popisu služieb cenu neuvádza. Podobná, aj keď bez kamerového systému, je služba Mini alarm za mesačný poplatok 6,66 €. Zabezpečovacie zariadenie má integrovaný pohybový senzor, ktorý v prípade vniknutia osoby do objektu okamžite telefonuje a posiela SMS správy postupne až na štyri preddefinované telefónne čísla.

Zdroj: foxmonitor.sk

Diskusia k článku:

Luca 21.09.2012 - 17:09

Pre tych, ktori sa v tomto vyznaju : Co by ste odporucili na ochranu chaty ? Je tam poplasny system, avsak casto robi falosny poplach. Preto by som potreboval len nieco, aby som to mohol obrazovo overit z domu, teda aby som tam nemusel cestovat par kilometrov.

Martin21.09.2012 - 22:07 Trvalý odkaz

V podstate mas na vyber Foxmonitor alebo Orange ochrana majetku. Pri Foxmonitore Ti staci IP kamerka za 75 € a nejake pripojenie na net. Ak na chate nemas ziadne, staci Ti 3G router (polozka okolo 30-50 EUR) a datova simkarta s objemom 1-5GB. Ta sa da zohnat vcelku lacno, vid napr. http://mobilmania.azet.sk/bleskovky/telekom-zrusil-trik-na-internet-zad….

Pri samotnom Foxmonitore sa cena nikdy nemeni, ci je prenos dat 1MB alebo 1TB.

Orange ochrana majetku - bud zaplatis 270 EUR za kamerku alebo sa zaviazes na 2 roky a budes platit 5 EUR (rovnako ako za pausal Foxmonitor home), no mas k dispozicii len 200MB a za kazde dalsie MB budes platit 1,40 EUR (!). Polahky tak pri viacerych "poplachoch" mozes mat ucet za kameru 100 a viac EUR. Pri Orange mas k dispozicii len jednu kameru 640x480, pre Foxmonitor si mozes kupit akukolvek kameru, hoc aj 5Mpix a z akehokolvek obchodu.

Ak by si potreboval podrobnejsie info alebo poradit, kludne napis na info@foxmonitor.com

japoj24.09.2012 - 01:27 Trvalý odkaz

nechapem naco by platil nejakemu foxmonitoru alebo orange dake peniaze... vacsina IP kamier ( napr DLINK ) nemaju problem posielat zabery stale alebo po zachyteni pohybu na email...staci kamera a internet...

Martin24.09.2012 - 14:53 Trvalý odkaz

Aj to je moznost, no vzhladom na to, ze pri detekcii pohybu kazda IP kamera zasiela kvantum falosnych zaberov (zmena svetla den/noc, pohyb stromov a pod), by bolo kontrolovanie desiatok/stoviek emailov denne, ktore by odoslala, pracne. O zasielani zaznamov "stale" ani nehovorim. Foxmonitor vytvara prehlad snimok za hodinu na jednu stranku, kde hned vidis, ci v objekte bola nezelana osoba/udalost, alebo nie.

Celá diskusia 8 príspevkov