Android TIP: Eset - ochráni proti útokom USSD kódov

Eset vydal špeciálnu bezplatnú aplikáciu Eset USSD Control, ktorá chráni pred potenciálne nebezpečnou zraniteľnosťou niektorých smartfónov s operačným systémom Android.

V máji tohto roka sa v obchode s aplikáciami Google Play objavil na stiahnutie bezpečnostný softvér Eset Mobile Security. Po operačných systémoch Symbian a Windows Mobile tak vtedy pribudla podpora aj pre Android.

Prečítajte si: Eset Mobile Security: viac než len antvírus (3. 5. 2012)

Novinka Eset USSD Control kontroluje potenciálne nebezpečné telefónne čísla - sieťové kódy a ochráni všetky dáta na telefóne tak, že škodlivý kód skontroluje ešte predtým, než ho smartfón spustí. Zablokuje aj škodlivé webstránky.

Bezpečnostná chyba totiž umožňuje kyberkriminálnikom vzdialene zmazať údaje z telefónu tak, že používateľa prinúti otvoriť si špeciálne upravený link webstránky. Buď priamo prelinkovaním alebo zaslaním SMS-ky či cez QR kód.

Aplikácia zobrazí varovné okno vždy, keď objaví škodlivý sieťový kód a zablokuje jeho spustenie. Pre zabezpečenie ochrany pred útokom cez sieťový kód by mal byť softvér nastavený ako hlavná aplikácia na vytáčanie čísiel.

Eset USSD Control si do svojich zariadení s operačným systémom Android 2.0 a vyšším stiahnete bezplatne z Google Play alebo jeho webového rozhrania.

Link na stiahnutie: play.google.com

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu