Android TIP: hudobné prehrávače

Počúvate hudbu v mobile? Možno ani vám nevyhovuje vstavaný prehrávač a hľadáte vhodnú alternatívu. Inšpiráciou vám môže byť náš článok.

Nie je žiadnym tajomstvom, že kvalita hudobných prehrávačov od výrobcov smartfónov je na zlej, niekedy až mizernej úrovni (česť výnimkám), čo na kvalitné počúvanie hudby naozaj nestačí. Preto vám prinášame prehľad tých najlepších hudobných prehrávačov pre smartfóny s operačným systémom Android.

Winamp PRO

Kto by už len nepoznal Winamp? Táto legenda na poli multimediálnych prehrávačov pre počítače si svoju kvalitu ponechala aj vo verzií pre smartfóny s operačným systémom Android. Jednoduché a zároveň pekné používateľské prostredie, výborný ekvalizér a pokročilé triedenie robia z Winampu jeden z najlepších hudobných prehrávačov pre Android. Okrem toho Winamp ponúka bezplatné sťahovanie piesní zo služby Spinner a taktiež bezplatné streamovanie albumov, najmä nezávislých skupín, pomocou Full CD Listening Party.

V menu nájdete ikonku služby pre on-line rádia SHOUTCast. Winamp poteší aj používateľov Last.fm, keďže podporuje "scroblovanie" piesní. Bezplatnú verziu si môžete zakúpiť v obchode Google Play alebo verziu Winamp PRO za cenu 3,84 €, ktorá pridáva niektoré funkcie a je, samozrejme, bez reklamy.

Poweramp

Môže existovať niečo tak krásne a pritom nabité neskutočným množstvom funkcií? Môže, Poweramp je živým dôkazom. Už na prvý pohľad sa zamilujete do používateľského prostredia, ktoré sa nebojíme označiť za najkrajšie spomedzi všetkých aplikácií pre Android. V Powerampe sa stretneme aj s výborným ekvalizérom, ktorý je po funkčnej aj dizajnovej stránke zvládnutý na jednotku s hviezdičkou. Okrem toho dokáže editovať tagy skadieb a pomocu pluginu musiXmatch zobraziť ich texty.

Niekoho od Powerampu môže odradiť jeho dostupnosť. V obchode Google Play si síce môžete stiahnuť aj trial verziu, ktorá vám na 15 dní sprístupní všetky funkcie, no uplynutí tejto doby si budete musieť kúpiť plnú verziu, ktorej cena je 3,99 €.

Xplayer

Najmladší z trojice testovaných útočí zbraňou najväčšieho kalibru - cenou. Xplayer totiž vo svojej bezplatnej verzii ponúka všetky funkcie, ktoré obsahujú iba spoplatnené verzie Winampu a Powerampu. V informáciách o aplikáci sa uvádza, že v prehrávači by sa mali nachádzať aj reklamy, no po celé 4 dni aktívneho používania sa nám nezobrazila ani jedna. Používateľské prostredie sa dá označiť ako nepodarená kópia prostredia Powerampu, ktorá ale svoj účel spĺňa. O čo krajšie by však bolo, keby autori vymysleli niečo vlastné a nie len kopírovali konkurenciu. Ďalším menším negatívom je občasné padanie prehrávača po obnovení hudobnej knižnice.

Bezplatnú verziu Xplayeru si môžete stiahnuť klasicky z Google Play.

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Luca 05.10.2012 - 00:01

Pouzivam Poweramp a je skutocne vynikajuci. Nastaveni tam je tolko, az sa cloveku zatoci hlava. :-)

cipiksvk05.10.2012 - 15:41 Trvalý odkaz

Mne sa paci Xplayer, hned ako vlozik jack do mobilu tak sa sputi a hra hudbu a ked vysuniem ukonci sa.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease05.10.2012 - 19:40 Trvalý odkaz

No ak sa jedná o "prehľad tých najlepších hudobných prehrávačov pre smartfóny s operačným systémom Android" nedá mi nespomenúť Neutron Music Player.
To je totiž TOP ako v kvalite zvuku, možnosťami nastavenia, množstvom podporovaných formátov, tak praktickými pridanými hodnotami.

Medzi užívatelmi nie je moc známi ani rozšírený. Takmer všetky hlasovania vyhráva Poweramp, nevravím, taktiež sa vyznačuje kvalitnou reprodukciou. Lenže..

Ako som sa k nemu dostal.
Pred časom som hladal hudobný android prehrávač. Kedže som nadšenec kvalitného audia, moje zbierka obsahuje zväčša ripy vo formátoch FLAC a WAV. A tu nastáva problém.
Za 1., množstvo playerov tieto formáty neprehrá (ak tak iba platená verzia)
Za 2., prehrá i free, no iba jeden z nich (napr. Meridian - flac)
Za 3., ak aj prehrá oba, len cez priečinok - albumy nejdú kontinuálne - po 1. skladbe sa zastaví..
Za 4., v priečinku ide možnosť označiť všetky, alebo jednoducho prehrá celý obsah foldra. ..lenže názvy priradené súborom neprečíta (alebo nie úplne) napr. PowerAmp..

O to väčší šok som zažil u Neutron MP. Nielenže prehrá všetko (aj zvuk AC3 z dvd ripu - čo ani MX video player nie), ale dokonca človek nemusí do priečinkov.
Všetky flac/wav albumy uloží pekne priamo do Interprétov (Artists), alebo Albumov. Žiadne také ako prehádzané poradie skladieb, ani nezobrazovanie poradových čísel skladieb sa nekoná. A čerešnička na torte sú kompletné údaje včetne názvu skladby/albumu/interpréta. Ďalej poskytuje údaje o čase od začiatku i do konca skladby, ktorá skladba z kolkých na albume je prehrávaná (4/12), typ formátu (wav)/samplovaciu frekveniu (44,1kHz)/ kvantizáciu (16/32/64 bit)/ dátový tok (1411 kbps). Plus údaj o budíku a časovom vypnutí (sleep od 15-90min.). A toto všetko je v hornej časti displeja na ktorejkoľvek obrazovke sa v menu nachádzate.
Nastavenia poskytujú až nadludské (zvukárske :) možnosti, čo audiofil ani nevyžaduje.

Základom kvality prehrávania je:
32/64-bit HD Rendering
Neutron hudobný prehrávač využíva vlastný, vyzretý a veľmi sofistikovaný audio engine.
Používa 32/64-bit softvér na vykreslovanie zvuku, ktorý poskytuje výnimočnú zvukovú kvalitu na väčšine platforiem aké sú SIMD CPU k dispozícii. Na low-end mobilných platformách (mp3) využíva 32-bitové spracovanie.

Nemám čas vypisovať všetky atribúty tohoto TOP prehrávača a tak si pomôžem produktovou stránkou Neutron Code kde sa píše..
http://neutronmp.com/

Neutron Music Player

Neutron je profesionálny hudobný prehrávač s vysoko kvalitným 32/64-bit audio vykreslovacím jadrom, ktoré pomáha dodať vám najlepšiu možnú kvalitu zvuku z vášho prenosného zariadenia. Neutron poskytuje sofistikované užívateľské rozhranie s pokročilými ovládacími prvkami pre prehrávanie hudby. Nie je to "easy" alebo iný "pop" hudobný prehrávač, je vyvinutý pre audiofilov a tých, ktorí naozaj milujú hudbu. Doporučené pre použitie s Hi-Fi/High-End audio hardware.

Funkcie

* 32/64-bit spracovanie zvuku pre vysoko kvalitné HD audio.
* Zvukové formáty: MP1, MP2, MP3, OGG(Vorbis), WMA, WMA Lossless (16-bit), AC3, AAC, M4A, M4B, M4R, MP4, 3GP, 3G2, MOV, FLAC, ALAC (Apple Lossless) , APE (Monkey Audio), WV (WavPack), TTA (True Audio), MPC (Musepack), WAV, AU, AIFF, MPG / MPEG (iba zvuk), AVI (iba zvuk), iTunes / Windows Media vrátane výnimkou DRM chránené.
* Formáty Modul hudba: MOD, IM, XM, S3M.
* Hlasový audio formát: Speex.
* Priestorový zvuk ( Ambiophonic RACE technológia).
* Krížový posun (crossfeed) DSP (pre lepší stereofónny hudobný zážitok z počúvania so slúchadlami na ušiach).
* Rumble filter DSP (pre ochranu reproduktorov pred preťažením s frekvenciou nižšou ako 20 Hz).
* Normalizácia (post EQ re-mastering skladieb).
* Streaming audio: M3U, PLS, ASX, RAM.
* HQ 4-pásmový parametrický ekvalizér.
* Presné prehrávanie bez medzier.
* Replay Gain.
* Monofónny režim.
* Prevzorkovanie s 3 režimy: rýchlo, kvalitne, audiophile.
* Rozklad (kvalita zvuku zlepšenie o odstránenie kvantovanie v signálu).
* Prelínanie (vrátane ručného trati prepínanie v playliste).
* Otočenie fázy.
* Vylepšené headset tlačidla podporiť.
* Náhodné prehrávanie.
* Opakované prehrávanie.
* Databáza / Folder režimy.
* Queuing (vrátane Dynamic frontu).
* Texty piesní (LRC. Súbory).
* CUE Sheet podpora (vrátane vstavaných do metadát).
* Master a Preamp digitálna hlasitosť.
* Media databázy zoskupenia podľa: album, interpret, žáner.
* Voliteľné umelec zoskupenia by "umelec albumu" kategórii.
* Viacpásmový spektrálny analyzátor v reálnom čase.
* Real-time RMS bar.
* Unicode tagy.
* Android widgety a Lock Screen mode.
* Last.fm scrobbling.
* Presunuteľný na externú SD kartu.
* Nočný UI režim s farebnými audio vizualizáciami.
* Album art (obal) (podporované:. PNG, JPG, BMP, vrátane metadát z tagov).
* Zobrazenie obalu albumu pre aktuálne prehrávanú hudbu.
* Režim Hodín.
* Časovač: 15,30,45,60,90 minút.
* Budík (Wake-up) časovač.
* Automatický zámok klávesnice-zámok s farebnými audio vizualizáciami.
* Vysoko prispôsobiteľné cez nastavenia.
* Inteligentn

Richard Hombauer05.10.2012 - 20:07 Trvalý odkaz

Perfektne doplnenie clanku. Dakujeme!

zilincan05.10.2012 - 23:47 Trvalý odkaz

Odporucam tiez vyskusat MortPlayer Music.

Celá diskusia 10 príspevkov