Ovečky z Ovčia

Leto v keli, Vianoce v nedohľadne... Alebo žeby nie? Keď sa pozrieme na októbrové články spred roka či dvoch, Vianoce spúšťal vždy Telekom tesne pred polovicou desiateho mesiaca. Tento rok je okolo októbrových Vianoc podozrivo ticho. Ide o povestné ticho pred búrkou?

Orindž sa rozhodol ísť po šľapajách Applu, Samsungu či Nokie. Podal totiž žalobu. Vraj zaplatil za licencie Telekomunikačnému úradu, a ten vďaka novému zákonu údajne prakticky neexistuje. No ja by som z toho veru depku nemal. V tomto štáte je už nepísaným pravidlom, že bežne platíme neindentifikovateľné poplatky neidentifikovateľným objektom. Hotový UFO efekt.

Ale nič z toho, súd žalobu zamietol. Podľa okresného súdu Orange nepreukázal existenciu stavu právnej neistoty TÚ SR. Rozumeli ste? Ani my nie. Preto pokračujeme: Súd návrh pre nedostatok naliehavého právneho záujmu zamietol. Hááá, toto spojenie si musím zapamätať! "Prepáč drahá, mám z teba pocit nedostatku naliehavého právneho záujmu."

Okrem času na súdenie sa citrus rok a pol makal na modernizácii svojich základňových staníc, tzv. bé-té-esiek. Má ich takmer dve tisícky a tie budú odteraz žrať o tretinu menej energie. Čiže zostane viac financií na zlacňovanie a benefity pre ovečky. No dooobre, to bol iba pokus o vtip.

Magenta pre zmenu minula všetky voľné lóve na Mázikovú, a preto jej na zbytočné súdne prieťahy veľa nezostalo. Evka by vám určite odporučila kúpu novej vlajkovej lode od Sony, prípadne nemastnej - neslanej šunky L3 od LG. A prečo práve tie? Lebo pribudli do ponuky ružového opa. Ten zároveň nenápadne zvýšil mesačný poplatok za mobily o jedno euro. Babka k babce...

Telekom podal pomocnú ruku aj biznis segmentu, ktorý sa už nemusí starať o svoje hardvérové a softvérové serepetičky, ale môže využiť ponuku nemecko-slovenského giganta. Služba sa volá TelekomCloud a viac sa o nej dozviete práve tu. Haha, chyták! Tak tu. A aby nebolo tej ružovej málo, tak na mape s pokrytím HSPA+ si jej nájdete opäť o niečo viac. Tak hľadajte, kdeže sú tie ovečky v Ovčí, či dedinka Víťaz?

Ach, tak ešte raz si dáme niečo v tej babskej farbe. Ale tentokrát aj pre chlapov. Celkom slušne vybavený Sony Ericsson Live za 99 eur je fakt zaujímavá ponuka, zvlášť keď obsahuje dopravu zdarma a deväťeurové krédo. To všetko na zľavovom portáli Telekomu v limitovanom počte 200 kusov. Nuž, niekde sa asi čistia sklady.

O tom, že Google nie je len vyhľadávací a mobilný operačný suverén, vás možno presvedčí ďalší produkt s jeho logom. Tentokrát pôjde o pole neorané, hoci v praxi brázdené kadejakými traktormi. Google má totiž svoj vlastný tablet, a čo je od neho vyslovene charakterný krok, tak aj za rozumnú cenu. A s výbavou, ktorá modelu Nexus 7 určite pridá zopár plusových bodov. Tak keď pôjdete budúcu sobotu na tradičný rodinný výlet do teska, skočte si preň do nayky...aaalebo iného elektrodomu.

Matúš otestoval zaujímavý dizajnový kúsok od LG, ktorý sa nachádza v cenovej kategórií slušnej mikrovlnky. Čiže tam, kde je veľká tlačenica a kde sa hrá viac na funkčnosť než imidž. L5 je však takou piatkovou fešandou, ktorú niet za čo chytiť. Pekná, aj celkom múdra, ale push-upka to nezachráni.

Zato múdre zariadenia sú trendy. Svedčí o tom aj nasledujúca štatistika. 650 miliónov predaných smartfónov iba za prvý polrok 2012. Pripomínam, že nás je šesť miliárd. To je, čo? A výhoda smartfónu? Napríklad aj možnosť inštalácie atlasu húb. Ak sa vám v praženici tie zvláštne červené hríby s bielymi bodkami zdajú čudné, radšej si ju stiahnite.

Tak Šťastné a veselé, priatelia. Sánky už máte pripravené? Operátori už reklamy istotne naplno natáčajú. Treba len hľadať umelý sneh a podozrivo usmiatych ľudí. Alebo žeby tento rok začali operátorské Vianoce o čosi neskôr? Uvidíme...

Diskusia k článku:

funboy 06.10.2012 - 17:15

zdá sa, že ovečky už trénujú :-) http://www.mojevideo.sk/video/11e7a/jingle_bells_spievajuce_ovecky.html

Jano06.10.2012 - 17:51 Trvalý odkaz

inač..druhý odsek zdola, 2. riadok - už nás je 7 miliárd ;)

Ivan Vojtek06.10.2012 - 21:32 Trvalý odkaz

ten UFO efekt nemá chybu :)

galaxi06.10.2012 - 22:02 Trvalý odkaz

Je kríza a Vianoce nebudú.

Manobb07.10.2012 - 12:26 Trvalý odkaz

Dnes pekné upratovanie ... :-)

Celá diskusia 5 príspevkov