Xbox Music: bezplatné streamovanie hudby pre Windows 8 a WP 8

Od zajtra spúšťa Microsoft novú cloudovú službu Xbox Music, ktorá ponúkne prístup k viac než 30 miliónom skladieb na počítačoch, tabletoch, smartfónoch a konzole Xbox 360.

K hudobnému obsahu budú mať používatelia prístup cez všetky zariadenia spoločnosti Microsoft vrátane počítača a tabletu s operačným systémom Windows 8, Windows RT, smartfónu s OS Windows Phone 8 a konzole Xbox 360.

Práve na poslednom spomínanom zariadení bude služba v 22 vybraných krajinách sprístupnená už zajtra 16. októbra 2012. Neskôr po štarte novej platformy Windows 8, ktorá je ohlásená na 26. októbra 2012 bude služba prístupná aj pre ostatné prístroje. Ďalšie krajiny budú postupne pribúdať. Po prihlásení sa do svojho účtu bude mať používateľ prístup k svojej hudbe cez všetky vaše windows zariadenia.

All-in-one Xbox Music zahŕňa:

- bezplatný streaming hudby a prístup k desiatkam miliónov skladieb cez počítače a tablety s OS Windows 8 a Windws RT

- Xbox Music Pass s neobmedzeným offline prístupom cez PC, tablety, telefón a Xbox 360 za mesačný poplatok 9,99 $. Na Xbox 360 bude mať používateľ prístup aj k desiatkam tisíc hudobných videí.

- Xbox Music Store umožní zakúpenie jednotlivých skladieb alebo celého albumu

- cez Smart DJ si prispôsobíte svoju hudobnú zbierku a vytvoríte nové playlisty podľa rôznych kritérií

- V Cloud Storage si od budúceho roku budete môcť uložiť vlastnú hudbu

- Social Music ponúkne v nasledujúcom roku možnosť zdieľať obľúbené skladby so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach.

Xbox Music

Bezplatný streaming bude k dispozícii na počítačoch a tabletoch s Windows 8 a Windows RT v 15-tich krajinách od 26. októbra 2012. Službu Xbox Music Pass budú môcť využívať zákazníci v 22 krajinách. Na smartfónoch s OS Windows Phone 8 a konzole Xbox 360 bude nová služba súčasťou aktualizácie.

Od budúceho roka má byť dostupná aj na iných platformách. Ktorých, sme sa zatiaľ nedozvedeli. Rovnako majú v roku 2013 pribudnúť nové trhy, kde bude Xbox Music sprístupnená.

Zdroj: microsoft.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu