Android TIP: skúsenosti s Orange TV

S aplikáciou Orange TV môžete pozerať živé televízne vysielanie, sledovať relácie z Archívu alebo si požičať film z filmotéky. Televízne služby máte kedykoľvek a kdekoľvek vo vašom smartfóne či tablete. Aké sú naše skúsenosti?

Spolu s novými službami digitálnej televízie pripravil Orange pre svojich zákazníkov aj doplnkovú službu Mobilná TV, ktorú sme vám pred niekoľkými týždňami predstavili.

Prečítajte si: Orange: nová služba Mobilná TV (25. 9. 2012)

Vďaka aplikácii pre zariadenia s operačným systémom Android 2.2 a vyšším môžete sledovať vysielanie TV staníc priamo v mobile alebo tablete. K dispozícii je aj elektronický programový sprievodca, archív s obľúbenými reláciami alebo si môžete vybrať z ponuky filmotéky. Samozrejmosťou je Rodičovský PIN - spustenie relácie až po zadaní štvormiestneho kódu.

Je na vás, či si reláciu pozriete priamo na mobilnom zariadení, alebo vďaka funkcii diaľkového ovládania si vybraný titul prepnete na Set-top box a pozriete si ho na televíznom prijímači.

Aplikácia je dostupná iba pre zákazníkov, ktorí majú aktivovanú službu Mobilná TV. Používatelia služby majú na výber, či si chcú aktivovať iba Archív, filmotéku TopFun Štart (každú za 3,99 € mesačne) alebo všetky služby v jednom za mesačný poplatok 6,99 €.

Kolega Richard službu niekoľko dní skúšal a tu sú jeho postrehy:

Cez Wi-Fi (2 Mbps) všetko pekne funguje. Najväčší prínos je sledovanie zväčša slovenských staníc aj spätne, teda možnosť pozrieť si nočné správy alebo nejakú reláciu podobne ako v archíve na internete. Na obrazovke veľkého smartfónu je to výborná vec, nehovoriac o dojmoch z tabletu.

Filmotéka TopFun ani zďaleka neuspokojila vyššie nároky na dobrý film, väčšinou obsahuje minimálne dva roky staré kúsky. Ja osobne by som za TopFun s 50-kou starých a menej atraktívnych filmov nezaplatil ani euro. Navyše, všetky filmy sú dabované.

Skúsenosti z 3G pokrytia sú tiež dobré. Dr. House má našťastie dobrý dabing, tak som si pozrel práve vysielaný diel. Občas sa kvalita obrazu znížila, občas zvýšila, zvuk bol kontinuálne uspokojivý. Aplikácia sa s možnosťami siete vysporiadala celkom dobre.

Aplikáciu Orange TV si bezplatne stiahnete z mobilu cez Google Play alebo jeho webové rozhranie. Pre operačný systém iOS bude softvér dostupný v nasledujúcich mesiacoch.

Link na stiahnutie: play.google.com

Android aplikáciu Orange TV i samotnú službu Mobilná TV môžeme len odporučiť. Keď máte takýmto spôsobom k dispozícii archív našich televízií, zistíte, že sa v nich dá nájsť celkom zaujímavý program a relácie, ktoré vám cez pracovný alebo nočný čas zbytočne unikajú.

Diskusia k článku:

Erik Lörinčík 16.10.2012 - 04:26

Opravte si chybu v článku: Navyše, šetky filmy sú dabované.

Lenka Ivančíková16.10.2012 - 12:02 Trvalý odkaz

Dakujeme, opravene.

Celá diskusia 2 príspevky