Oranžová kuzuka

Kosa, že? No raz darmo, ja som tiež už schoval trojštvrťáky a pomaly ale isto hľadám redakčnú baranicu.

Čo by to bolo za Vianoce, keby v nich nebol zainteresovaný aj najväčšejšejší slovenský operátor - Pomaranč. Jeho vitamín C dostal klasickú príchuť, to jest v podobe áut. Fakt, veď čo by to boli za sviatky pokoja a mieru, keby v sedemdesiatichpiatich domácnostiach neboli aj v znamení novej káry v garáži. Tentokrát anglická štýlovka - Mini One. V januári ich očakávame v autobazároch, ďalších 75 tabletov na bazoši. Ale, však sme ľudia. Takže o čom tie oranžové Vianoce budú? O rodine. No, o nej by vlastne mali byť aj bez operátora. Tentokrát vás však nespojí iba láska k strýkovi v Amerike, ale aj neobmedzená komunikácia v rodine. A čo na ňu budete potrebovať? No hlavne tú rodinu a vašu útratu aspoň 22 eur. Vaši členovia famílie musia minúť aspoň šestku a už vám nič nezabráni v neobmedzených komunikačných orgiách. No neviem, toto sú Vianoce? Lepšie budú na tom tí, ktorí aj bez rodinných vzťahov doporučia novú ovečku a s tou budú následne komunikovať grátis. Ideálna šanca pre mladé páry, ktoré sa navzájom odporučia.

Internet sa tiež dočkal zlepšení, po vyčerpaní je už dokonca neobmedzený. Iba spomalený...čiže vlastne nepoužiteľný.

Na svoje si príde aj oranžový biznis segment. Poteší dátový róming od deviatich centov, zdieľanie dát viacerými strojmi na firme, či zľava na hardvér. Najviac ušetríte vtedy, ak ste svojmu opovi verní aspoň desať rokov, lebo to vám už iba vráti to, čo ste do neho za tie roky vrazili.

Takže nezabudnite - kozi, kuzi, kuzuka. Fakt kreatívne.

O celkom zaujímavých akciách v ružovom programe Benefit sme sa už presvedčili viackrát, tentokrát tu bol vedúceho miláčik Galaxy Note za dvestopade. Veru, bol. 45 kusov zmizlo rýchlejšie, než ste stihli náratať po nemecky do sto.

Kysličník vyšiel v ústrety aj tým, ktorí si aktivujú jeho paušály v teple modrej predajne, takže bonus v podobe 50 eur môže byť pri zajačích úmysloch aj váš. Stačí sa preniesť.

Aj v októbri ste najviac na porovnávacom webe hľadali telefóny, ktorú sú pre mnohých skôr vlhkým snom, ako reálnou ženou vo vodnej posteli. Trochu hlúpe prirovnanie, ale snáď sa chápeme. Nielen Lenku prekvapila prítomnosť Nokie E52 v prvej päťke, prípadne C5-00. Zdá sa, že Slovákov ovládla melanchólia. Alebo žeby iba pocit praktickosti?

Inak medzi nami, LG predalo za tretí kvartál 14 miliónov telefónov, Apple dvakrát viac iPhonov. Prakticky jeden model telefónu, navyše takmer najdrahší na trhu a oproti nemu celá plejáda mobilov pre všetky sociálne a vekové vrstvy. American Dream.

Možno by si niektorí priali, aby sme infošku o novinkách Apple priniesli ako prvú, ale túdle! Máme svoju hrdosť. Jonatán proste zistil, že aj malé veci dokážu potešiť, zvlášť keď sa ich predá veľa. O dva palce menší displej oproti tretiemu iPadu a zároveň jeho polovičné rozlíšenie za desaťtisíc bývalých slovenských korún. Takto nejako by sa dal charakterizovať nový iPad mini. Konkurencia v tejto cenovej kategórii dáva určite viac, akurát to logo nahryznutého jabĺčka stále nedokáže ponúknuť za príplatok.

No neviem, či v dobe cien okresaných na okresné minimum, nájdete veľa dôvodov na dvojsimkáč. Jedine kvôli flatu vo vlastnej sieti, kedy je manželka ružová, milenka modrá a vás nebaví vláčiť dve mašiny a ešte aj hrebeň vo vrecku nohavíc.

O tom, že piaty ajfón je zaujímavým artiklom určite nepochybujeme, ale rozmýšľali ste už niekedy o tom, prečo si ho nekúpiť? Vedúci áno a len vďaka dobrým vzťahom s Timom Cookom uviedol aj dôvody, prečo vysoliť celú mzdu za kúsok elektroniky.

Už šestnáste vydanie unikátneho elektronického mesačníka Riview dostalo malý darček. Vlastne vy. V obchodíku Google Play nájdete milú aplikáciu, ktorá vám v rámci androidových radovánok bezproblémovo umožní prečítanie každého nového čísla. Enjoy!

Diskusia k článku:

martian 27.10.2012 - 17:42

Súťaž pre bohatých alebo autá určené na superkšeft pre bazáristov ??? "Výherca berie na vedomie, že výhra podlieha dani z príjmov a odvodovej povinnosti do Sociálnej poisťovne a zdravotnej poisťovne v zmysle platných právnych predpisov. Výherca je povinný výhru si sám zdaniť vo svojom daňovom priznaní za rok 2012 (resp. za rok 2013, ak k prevzatiu výhry dôjde až v roku 2013) ako ostatný zdaniteľný príjem a daň aj zaplatiť; taktiež je povinný z výhry zaplatiť aj príslušné odvody do Sociálnej poisťovne a príslušnej zdravotnej poisťovne. Hodnotu výhry, podliehajúcu zdaneniu a odvodovej povinnosti, výherca obdrží od spoločnosti Orange pri jej preberaní, resp. pri zasielaní informácie o výhre v zmysle Pravidiel. V prípade, ak by výherca výhru nezdanil, resp. neodviedol z nej príslušné odvody, spoločnosť Orange nenesie žiadnu zodpovednosť za toto jeho konanie, resp. opomenutie povinnosti." Zdroj: viď. bod 31. http://img.orange.sk/orange_sk/data/pdf/hra-o-auta.pdf Cena Mini je cca od 24.000 Eur 19% daň z príjmu 4.560 Eur 14 % odvod zdrav. poist. 3.360 Eur Takže šťastné a veselé vianoce pre výhercov ! Však minimálne 7.920 Eur je maličkosť pre Slovákov, nakoľko sme špecifický trh a môžeme si dovoliť platiť vyššie paušály, tak prečo by sme nemohli mať v ponožke aj nejaké drobné (7.920 Eur) .... POZOR! ... nie na splátky, ani na polovice, či tretinky, štvrtinky alebo uť aj pätinky ako u predajcov vozidiel, ale v jednej platbe. Už vidím, ako väčšina výhercov buď výhru odmietne, alebo ju bude musieť predať výrazne pod cenu do bazáru, aby mohli zaplatiť dane a odvody. Keď už chcel byť operátor taký grant, tak mal radšej dať do súťaže menej áut, ale mal výhercom už dané dane a odvody zaplatiť v rámci výhry ...

cas27.10.2012 - 20:49 Trvalý odkaz

Tak zdravotna poistovna je fakt supa!
No inak okrem tych 7900Eciek si vyherca musi pripravit este drobne za originalitu, estekacku, emisnu, zimne gumy, a co ja viem co este.
Vianocne akcie pomaranca uz roky ignorujem.

johan28.10.2012 - 13:04 Trvalý odkaz

Dan by som este ako tak akceptoval, ale platit do poistovne je absurdne. Je to ale chyba tohto statu a nie len operatora. Zaklad pre dan pri mini je okolo 18tis., nie finalna cena u dilera. Mimochodom, ziadne dalsie poplatky tam nie su. Auta budu na zimnych pneumatikach. Letne v kufri a u novych sa ziadne poplatky za originalitu,STK a EK neplatia. Naviac po zaslani splnomocnenia operator vybavi znacky.

Celá diskusia 3 príspevky