iOS TIP: Google mapy pre iPhone

Od dnešného dňa (13. decembra 2012) si majitelia Apple zariadení môžu stiahnuť novú aplikáciu Google Maps s navigáciou pre šoférov i peších a podporou Street View.

Spolu s novou verziou operačného systému iOS 6 prišli aj Apple mapy, ktoré sa však namiesto chvály dočkali len oprávnenej kritiky a pre svoje nepresnosti sú takmer nepoužiteľné.

Google tak pre používateľov iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5 a iPod touch (tretej až piatej generácie) priniesol predvianočný darček. iPady sú, podľa Google, v súčasnosti podporované len v režime kompatibility.

Aplikácia Google Maps má úplne nový dizajn, ktorý umožňuje rýchlejšiu a jednoduchšiu prácu s mapami. Mapy sú vektorové, ostrejšie a rýchlejšie sa načítavajú. Dajú sa nakláňať a otáčať a to v 2D aj 3D. Na prepínanie medzi režimami slúži ikona v ľavom dolnom rohu.

Vyhľadávanie funguje aj bez diakritiky, navigácia je dostupná pre automobily aj peších. Možnosť hlasovej navigácie som na svojom iPhone 3GS nenašla. Pomocou verejnej dopravy funguje navigácia iba na vybraných trhoch. Slovensko medzi nimi zatiaľ nie je. Na mape si môžete nechať zobraziť aktuálnu premávku a tradične nájdete aj zastávky MHD.

Okrem základnej navigácie vám gestá pomôžu rýchlo sa dostať k ďalším funkciám aplikácie. Po vyhľadaní cesty sa v dolnej lište zobrazujú posúvaním lišty do strán alternatívne trasy. Po vyhľadaní záujmového miesta si potiahnutím dolnej lišty zobrazíte podrobné informácie o mieste spolu so službou Street View. Prístup do menu je cez nenápadné tlačidlo v pravom dolnom rohu.

Google mapy pre iOS si bezplatne stiahnete v obchode s aplikáciami a vyžadujú operačný systém iOS 5.1 a vyšší. Dostupné sú vo viac než 40 krajinách a v 29 jazykoch. Nájdeme tu aj slovenčinu.

Link na stiahnutie: itunes.apple.com

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu