Aligator V500

Telefón véčkovej konštrukcie pre seniorov s farebným 2,4'' QVGA displejom, 1,3 Mpix fotoaparátom, LED svietidlom, microSD kartami, FM rádiom, Bluetooth a SOS tlačidlom s odosielaním aktuálnej polohy.

Základné parametre:

OS: vlastný

procesor: ???

frekvencie: GSM 900 / 1800 MHz

rozmery: 101 x 50 x 20 mm,

dĺžka otvoreného prístroja: ??? mm

hmotnosť: 95 gramov

displej: TFT, 65 tis., farieb, 240 x 320 b., uhlopriečka 2,4'' (61 mm)

fotoaparát: fotoaparát 1,3 Mpix, LED blesk, spúšť fotoaparátu,

predná kamera: nie

pamäť: pamäť300 kontaktov, 100 SMS + microSD karta (do 32 GB),

globálny prenos dát: prenos GPRS,

lokálny prenos dát: Bluetooth, microUSB,

hudba: hudba MP3 prehrávač, rádio FM rádio,

ostatné: kalendár, kalkulačka, budík, LED svietidlo, SOS tlačidlo, SOS lokátor, informačná dióda,

batéria: Li-Ion batéria 1 000 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: v predaji, približne 58 €

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, autofókus, Wi-Fi, GPS, HDMI, DLNA, EDGE, UMTS, HSPA, minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov,

Softvérová verzia testovaného telefónu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: mobil, nabíjačka, microUSB kábel, nabíjací stojan, dokumenty

Mobilných telefónov klasickej konštrukcie je pre seniorov na trhu celkom slušný výber, no véčková konštrukcia sa vidí nielen v tejto cieľovej skupine už veľmi málo. Výhodou takejto konštrukcie je hlavne jednoduché a rýchle prijatie a ukončenie hovoru otvorením a zatvorením telefónu. Čo nielen starším ľuďom môže vyhovovať viac než tradičné stlačenie zelenej alebo červenej klávesy.

Aligator V500 okrem tejto základnej funkcie ponúka samozrejme oveľa viac. Veľké, dobre čitateľné klávesy alfanumerickej klávesnice, tri špeciálne klávesy pre rýchle vytáčanie a SOS tlačidlo so zobrazením aktuálnej polohy používateľa na mape vopred nadefinovaným číslam sú užitočné nielen pre seniorov, ale aj napríklad menšie deti. Poteší aj silné LED svietidlo, ktoré môžete zapnúť pomocou posuvného tlačidla na boku telefónu, i slot na microSD kartu. Mobil tak využijete aj ako MP3 prehrávač, aj keď vlastné slúchadlá s 3,5 mm konektorom nevyužijete. Nechýba ani FM rádio, Bluetooth, päť budíkov, kalendár či kalkulačka. 2,4-palcový farebný displej má dostatočné rozlíšenie 240 x 320 bodov. Na prednej strane telefónu sa okrem šošovka 1,3-megapixelového fotoaparátu nachádzajú aj dve indikačné LED diódy, ktoré upozorňujú na zmeškaný hovor alebo doručenú správu.

Na zadnej strane je tradične umiestnené veľké oranžové núdzové SOS tlačidlo. Jeho stlačením sa spustí hlasný alarm, odošlú SMS-ky na vami nastavené čísla (jedno až päť čísiel), a potom Aligator uskutoční aj volania vybraným kontaktom. Funkcia SOS lokátor umožní po stlačení SOS tlačidla odoslať polohu telefónu cez SMS správu. Na zisťovanie aktuálnej polohy využíva mobil GSM siete.

Aligator V500 je v predaji v dvoch farebných prevedeniach: čierno-červenej a čierno-titanovej kombinácii za cenu približne 58 €. Súčasťou balenia je aj nabíjací stojan a dátový kábel.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu