Huawei Ascend D2 a Ascend Mate: výborná výbava a veľký displej

Na výstave CES 2013 prezentoval Huawei dve nadupané novinky. Päťpalcový tabletofón s Full HD displejom a smartfón s obrovskou 6,1-palcovou uhlopriečkou.

Špekulácie okolo pripravovaných noviniek čínskeho výrobcu naberali posledné dni na obrátkach. Konečne tu máme oficiálne údaje.

Medzi hlavné špecifikácie Huawei Ascend D2 patrí 5-palcový Super Retina LCD displej s rozlíšením 1 080 x 1 920 bodov a jemnosťou 443 PPI, štvorjadrový 1,5 GHz procesor, 13-megapixelový fotoaparát a batéria s kapacitou 3 000 mAh.

Huawei Ascend D2 má elegantný dizajn s hliníkovým telom a kovovým rámom s hrúbkou konštrukcie 10 mm a hmotnosťou 170 gramov.

Displej je pokrytý odolnou vrstvou Gorilla Glass a smartfón spĺňa špecifikácie odolnosti proti prachu a vode.

Huawei Ascend D2

Novinka má byť dostupná už v januári tohto roka najskôr v Číne, neskôr sa predaj rozšíri do Japonska. Vyrábať sa bude i vo verzii s 4,7'' displejom. Či sa dočkajú aj európski zákazníci nie je zatiaľ isté.

Druhým lákadlom spoločnosti Huawei je určite smartfón s aktuálne najväčším displejom na trhu. Huawei Ascend Mate prináša 6,1-palcový HD IPS+ LCD displej (720 x 1 280 b.), ktorý bude možné ovládať aj v rukaviciach, štvorjadrový 1,5 GHz procesor a 4 050 mAh batériu. Výrobca sľubuje až dva dni bežného používania na jedno nabitie.

V najtenšom mieste konštrukcie meria iba 6,5 mm. Novinka podporuje päť frekvenčných pásiem, čo poteší hlavne medzinárodných cestovateľov. Operačný systém Android bude vo verzii Jelly Bean. Na fotografovanie poslúži zadný 8-megapixelový fotoaparát, na videohovory predná kamera s nahrávaním HD videa.

Huawei Ascend Mate

Veľký tabletofón sa má začať predávať v Číne za bližšie neurčenú cenu už vo februári tohto roka.

Zdroj: huaweidevice.com

Diskusia k článku:

Luca 08.01.2013 - 07:01

Druhým lákadlom spoločnosti Huawei je určite smartfón s aktuálne najväčším displejom na trhu. Výhodou, okrem iného je, že v zime možno tento telefón použiť na odhrabávanie snehu z chodníkov. :-)

paul08.01.2013 - 23:29 Trvalý odkaz

niekto si nám tu kúpil lopatku Note II a teraz zavidi že konkurencia ma ešte väčšiu lopatku ? :)

Me_Gusta09.01.2013 - 00:34 Trvalý odkaz

Lopatka nelopatka, urcite sa najde mnoho ludi, ktorym takato velkost vyhovuje. Mne osobne velky displej vyhovuje ovela viac ako napriklad 3,5" prditko ;-)

Celá diskusia 3 príspevky