Android a iOS TIP: Slovíčkarenie (Wordz) - online hra so slovíčkami

Výborná logická hra na skrátenie dlhých večerov, nudné cesty alebo ako spoločenská hra pri stretnutí s priateľmi doma v obývačke.

Hra Slovíčkarenie (v zahraničí známa pod názvom Wordz) nedovolí vašemu mozgu zaháľať. Dokonale si pomocou nej precvičíte svoju slovnú zásobu. Môžete hrať sami, teda trénovať, alebo vyzvať ostatných online hráčov

Vašou úlohou je z určených písmen zložiť v krátkom časovom limite čo najviac rôznych slov. Slová tvoríte posúvaním prsta po displeji všetkými smermi. Najviac bodov je za najdlhšie slovo. V hornej časti obrazovky sa dozviete, koľko slov s určitým počtom písmen sa v hracom poli nachádza - ale iba v tréningu alebo po zaplatení nadstavby.

Na výber máte tri rôzne náročné hracie módy. Aj keď začiatky sú ťažké a vám sa bude zdať, že z vyobrazených písmen sa nedá vytvoriť žiadne slovo, po uplynutí časového limitu, kedy sa zobrazia všetky vytvorené kombinácie slov, uvidíte, že možností bolo naozaj dosť.

Kto si chce overiť svoju slovnú zásobu v cudzom jazyku, žiadny problém. Na výber máte až 34 jazykov.

Slovíčkarenie môžeme nazvať aj malou digitálnou osemsmerovkou, pri ktorej nepoužívate len priame ťahy, ale všetky možné smery. Hracie polia sa po istom čase opakujú, takže keď nad Slovíčkarením trávite pár minút denne, časom si vypracujete aj pamäť. To je taká malá nevýhoda aplikácie. Druhou je, že hra niektoré bežné slová nepozná, pričom v zozname možných alternatív zobrazí nezmysly, ktoré by ste nikdy v živote dobrovoľne nevyznačili. Mimochodom, hľadajte len slovesá v základnom tvare (neurčitok), prídavné mená v mužskom rode, podstatné mená v jednotnom čísle...veď vy na to už prídete.

Ak zaplatíte necelé tri eurá, budete mať na súboj o 10 sekúnd viac než bežní konkurenti. Za 2 eurá si môžete zmeniť prezývku.

Link na stiahnutie:

play.google.com

itunes.apple.com

Hru Slovíčkarenie si bezplatne stiahnete do svojich zariadení s operačným systémom Android 2.2 a vyšším. Pre iPhone a iPad je v App Store rovnaký softvér pod názvom Wordz. Platená verzia ponúka viac možnosti a o desať sekúnd dlhší limit na tvorbu slov, než pri bezplatnej verzii.

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu