Aligator C200g

Mobilný telefón klasickej konštrukcie pre seniorov s 1,77'' farebným displejom, FM rádiom, pamäťovými kartami, LED svietidlom, vzdialeným ovládaním a SOS tlačidlom s odosielaním aktuálnej polohy pomocou GPS.

Základné parametre:

OS: vlastný

procesor: ???

frekvencie: GSM 900 / 1800 MHz

rozmery: 114 x 53 x 14 mm,

hmotnosť: ??? gramov

displej: TFT, 65 tis., farieb, 128 x 160 b., uhlopriečka 1,77'' (43 mm)

fotoaparát: nepodporuje

predná kamera: nie

pamäť: pamäť 300 kontaktov + 500 SMS + microSD karta

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE,

lokálny prenos dát: microUSB,

hudba: rádio FM rádio,

ostatné: gps GPS, LED svietidlo, budík, kalkulačka, SOS locator, Foto kontakty, vzdialené ovládanie cez web,

batéria: Li-Ion batéria 1 000 mAh

SAR: do 0,742 W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: v predaji, približne 55 €

Neobsahuje/nepodporuje: fotoaparát, EDGE, UMTS, HSPA, Wi-Fi, DLNA, Bluetooth, minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, MP3 prehrávač, 3,5 mm jack,

Softvérová verzia testovaného telefónu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: telefón, batéria, nabíjačka, nabíjací stojan, dokumenty

Aligator C200g je podľa výrobcu nová vlajková loď spoločnosti so zdravotnými a asistenčnými službami a integrovaným GPS prijímačom. Telefón prináša množstvo užitočných funkcií, ktoré ocenia práve rodinný príslušníci alebo opatrovníci seniorov. Mobil má klasickú konštrukciu s veľkou alfanumerickou klávesnicou a 1,7'' farebným TFT displejom s rozlíšením 128 x 160 bodov. Vo výbave nájdeme nielen tradičné FM rádio a LED svietidlo v hornej stene, ktoré sa zapína posuvným bočným tlačidlom, ale aj GPS. Telefón podporuje službu SOS lokátor a v prípade stlačení SOS tlačidla na zadnej strane prístroja je na vybrané číslo odoslaná SMS správa s presným zobrazením polohy na mape. SOS funkcia funguje aj pri vypnutom zariadení. Na spodnej strane je umiestnený nabíjací microUSB konektor. Nechýba podpora pre pamäťové karty.

Telefón po pripojení k internetu umožňuje zber medicínskych údajov - informácie o krvnom tlaku, obsahu kyslíka, vynaloženej fyzickej námahe, obsahu cukru a podobne. Vzdialené nastavenie telefónu je možné aj cez počítač pomocou webového servera, kde sa nastavenie ukladá a zároveň aj zálohuje. V prípade, že sa vykoná akákoľvek zmena v nastavení, pravidelná automatická synchronizácia zabezpečí aktuálnosť nastavení na obidvoch stranách. Nechýba ani export údajov pre potreby lekára.

Pre rýchlu voľbu si môže používateľ nastaviť osem najpoužívanejších kontaktov do obrázkového zoznamu a priradiť si ku kontaktom fotografie. Starší človek si tak nemusí pamätať číslo rýchlej voľby, ale stačí pohľad na obrázok svojho blízkeho a stlačením klávesy s číslom pri fotografii zahájiť hovor. Aj obrázkový zoznam sa dá nastaviť cez webový server.

Okrem klasického budíka nájdeme v menu aj možnosť nadefinovať si pripomienky na rôzne udalosti. Navyše sa dá nastaviť bezpečnostná pojistka - odoslanie upozornenia v prípade, že používateľ nepotvrdí požitie lieku alebo zabudne na pravidelné meranie. Meteo stanica v telefóne dokáže rozpoznať aktuálnu oblasť a podľa toho zobraziť informácie o počasí spolu s predpoveďou na najbližšie dni. Batéria dostala kapacitu 1 000 mAh.

Aligator C200g je na Slovensku dostupný za cenu približne 55 € a súčasťou balenia je obľúbený nabíjací stojan.

Diskusia k článku:

marketa 21.01.2013 - 10:57

kedy sa uz konecne spamataju, dochodca nepotrebuje velku klavesnicu aj tak vacsina nevie volat inac ako z ulozeneho cisla. Ale potrebuju displej, ktory vedia citat bez okuliarov

Fizzy21.01.2013 - 18:18 Trvalý odkaz

Prave aj klavesnicu potrebuju. Mame som kupil Aligatora V500, vyzera troska elegantnejsie. Zvykla si pisat SMS ale na to potrebuje velke klavesi a na tomto mobile su. Starka ma stareho Aligatora, s monochromatickym displejom a pohoda. Na displeji su len podstatne veci a ziadne farebne obrazky, ktore odputavaju pozornost.

Celá diskusia 2 príspevky