Asus Vivo Tab Smart

Tablet s OS Windows 8, dvojjadrovým 1,8 GHz procesorom, 10,1'' WXGA displejom, 8 Mpix fotoaparátom s AF, LED bleskom a pripojiteľnou bezdrôtovou klávesnicou a obalom, ktorý poslúži aj ako stojan.

Základné parametre:

OS: Windows 8

chipset: Intel Atom Z2760

procesor: dvojjadrový 1,8 GHz

grafický procesor: ???

frekvencie: v ponuke model aj s LTE

rozmery: 266 x 171 x 10 mm,

hmotnosť: 580 gramov

displej: IPS, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 1 366 x 768 b., uhlopriečka 10,1'' (257 mm)

fotoaparát: fotoaparát 8 Mpix, LED blesk, autofókus, nahrávanie Full HD videí (1 920 x 1 080 b., 30 fps)

predná kamera: 2 Mpix s nahrávaním Full HD videa

pamäť: pamäť 2 GB RAM + 64 GB ROM + microSD karta (do 32 GB), + 32 GB Asus WebStorage

globálny prenos dát: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/n), HDMI microHDMI, NFC,

hudba: hudba MP3 prehrávač, 3,5 mm jack, TV-Out, 2 in 1 audio jack, technológia SonicMaster audio,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps GPS, Java, akcelerometer,

batéria: Li-Pol batéria 25 Wh mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: Q1 2013 / od 499 €

Neobsahuje/nepodporuje: slot na SIM kartu, xenónový blesk, pravdepodobne FM rádio,

Softvérová verzia testovaného tabletu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Asus rozšíril svoju ponuku tabletov o novinku s operačným systémom Windows 8. Jeho prednosťou bude možnosť pripojiť plnohodnotnú klávesnicu, ktorá zároveň po priklopení na tablet slúži ako ochranný kryt. Klávesnica však nie je súčasťou balenia. Podobnú pripojiteľnú klávesnicu má napríklad aj model Asus Eee Pad Transformer, no ten sa po zatvorení klávesnice podobá na netbook, novinka Asusu pripomína skôr klasický tablet s plastovým farebným krytom. Ďalším, a podstatným, rozdielom je možnosť klávesnicu oddeliť od krytu, ten poskladať a vytvoriť tak tabletu oporu pri pozeraní videa alebo písaní na klávesnici. Šikovné.

Asus Vivo Tab Smart ponúka dvojjadrový 1,8 GHz procesor, 2 GB RAM a 64 GB vnútorného priestoru s možnosťou rozšíriť si kapacitu microSD kartami do veľkosti 32 GB. Používateľ získa aj na tri roky bezplatne 32 GB online priestoru na Asus WebStorage. Displej s 10,1-palcovou uhlopriečkou dostal rozlíšenie 1 366 x 768 bodov. Nechýbajú dve kamery. Predná 2 Mpix a zadná 8-megapixelová s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou. Obidve kamery dokážu zhotoviť videá vo Full HD kvalite rýchlostou 30 snímok za sekundu. Medzi špecifikáciami nájdeme Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC, GPS, microHDMI aj microUSB konektory, 3,5 mm jack a dokonca aj audio jack 2 in 1 na pripojenie slúchadiel s mikrofónom. O prítomnosti FM rádia sa výrobca nezmieňuje. Batéria s kapacitou 25 Wh sľubuje výdrž až 9hodín prehrávania videa.

Tablet bude dostupný aj vo verzii s LTE technológiou. Cena patrí k tým vyšším a bude začínať na sume 499 € za Wi-Fi model a 599 € za Wi-Fi + LTE verzia. Pripojiteľnú klávesnicu bude potrebné dokúpiť samostatne.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu