Sony Xperia Z: poznáme slovenskú cenovku

Nová vlajková loď spoločnosti Sony, ktorá bola právom stredobodom pozornosti na tohotoročnej svetovej výstavy CES v Las Vegas, sa čoskoro začne predávať aj na Slovensku. Cena mnohých určite nepoteší.

V internetovom obchode se-eshop.sk je na predobjednávku dostupný odolný android Sony Xperia Z. Záujemca si musí prichystať vyše šesťsto eur.

Sony Xperia Z sa bude v troch farbách - čiernej, bielej a fialovej predávať od marca tohoto roka za 651 €.

Smartfón prichádza s dizajnom OmniBalance so zaoblenými hranami, hladkými reflexnými povrchmi na všetkých stranách a hrúbkou iba 8 mm. Má tvrdené sklo a vrstvu proti roztriešteniu na prednej aj zadnej strane ako aj najvyššie stupne odolnosti voči prachu a vode IP55 a IP57. Prípadné nečistoty si, podľa výrobcu, kľudne môžete opláchnuť pod tečúcou vodou.

Výbava je na šičkovej úrovni a zahŕňa štvorjadrový 1,5 GHz procesor Snapdragon S4, 2 GB RAM, 16 GB vnútornej pamäte s podporou microSD kariet do veľkosti 32 GB a operačný systém Android Jelly Bean. Samozrejmosťou sú rýchle dáta HSPA i LTE, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, GPS, Glonass, DLNA, HDMI, FM rádio s RDS, 3,5 mm jack a NFC.

Základné info: Sony Xperia Z

Pýchou prvého tabletofónu od Sony je 5-palcový displej s technológiou HD Reality Mobile Bravia Engine 2 s rozlíšením 1 080 x 1 920 bodov. Na fotografovanie a nahrávanie videí vo Full HD kvalite poslúži zadná 13-megapixelová kamera s LED bleskom a prisvetľovacou diódou.

Nechýba funkcia rýchleho snímania Fast Capture s technológiou Exmor RS pre mobilné zariadenia, HDR video, Superior Auto a redukcia hluku pre jednoduché zachytenie ostrých záberov a videa za akýchkoľvek podmienok. Ako jediný telefón dokáže nahrávať HDR video vo Full HD kvalite pri rýchlosti 30 snímok za sekundu.

Diskusia k článku:

22.02.2013 - 13:36

Tak ericsson , hej ? :D

Richard Hombauer22.02.2013 - 14:10 Trvalý odkaz

Skúšame vašu bystrosť! Vyhrávaš zájazd do Michaloviec a prechádzku okolo Zemplínskej Šíravy. Cestu hradí cestujúci, ubytovanie ubytovaný. :D

Adam22.02.2013 - 15:04 Trvalý odkaz

Neskutocna suma za tento mobil.Prezlecene T na Z s odolnostou,nic viac,fotak ten isty,displej tiez shit len ful hd.ach. a 650eur:D:D:D rozmery ani nehovorim.
Ked tak radsej ZL aspon je mensie a krajsie ako tato placka.
jednoznacny vitaz u mna je htco one,cena bude plus minus rovnaka ako Z ale on si tu cenu zasluzi

Bonyek@azet.sk22.02.2013 - 15:28 Trvalý odkaz

"displej tiez shit len ful hd" a čo by si tam ako chcel, kino plátno.? :-)

JaroB22.02.2013 - 20:11 Trvalý odkaz

Boože ty si sedlák ...že prezlečené Tčko :D

Zko nemá ani ň z predchádzajúceho telefónu...od procesora,RAM,displeja,foťáku,materiálov...proste NIČ

Ale sedlákovi akosi ty to treba napísať aby sa zorientoval...Xperia Z má toľko spoločného s Tčka ako HTC ONE s ONE X

Celá diskusia 13 príspevkov