ZTE Grand Memo (V9815)

Tabletofón s OS Android 4.1.2 Jelly Bean, štvorjadrovým 1,7 GHz procesorom, 5.7'' HD displejom, 13 Mpix fotoaparátom s AF, LED bleskom a 3 200 mAh batériou. (živé fotografie)

Základné parametre:

OS:Android Android 4.1.2 Jelly Bean

chipset: Qualcomm Snapdragon S4 Pro

procesor: štvorjadrový 1,7 GHz

grafický procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 Mhz

rozmery: 160 x 83 x 9 mm,

hmotnosť: ??? gramov

displej: TFT, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 1 280 x 720 b., uhlopriečka 5,7'' (145 mm)

fotoaparát: fotoaparát 13 Mpix, LED blesk, autofókus, nahrávanie Full HD videí (1 920 x 1 080 b., 30 fps)

predná kamera: 1,3 Mpix

pamäť: pamäť 1 GB RAM (po spustení 859 MB) + 16 GB ROM (dostupných 11,5 GB) + microSD karta (do 32 GB),

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do ??? Mbps), HSUPA (do ??? Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 a/b/g/n), HDMI HDMI (cez MHL), DLNA,

hudba: hudba MP3 prehrávač, rádio pravdepodobne FM rádio, 3,5 mm jack, TV-Out,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps GPS, akcelerometer,

batéria: Li-Ion batéria 3 200 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: Q2 2013 / neuvedená

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk,

Softvérová verzia testovaného telefónu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Na tontoročnej výstave MWC 2013 prezentoval výrobca tabletofón, s ktorým sme sa prvýkrát stretli na januárovom veľtrhu CES 2013. ZTE Grand Memo sa názvom zrejme inšpiroval u svojho konkurenta Samsungu Galaxy Note II. Dotykový stylus však nenájdeme. Tabletofón ponúkne veľký 5,7-palcový displej, no iba s HD rozlíšením 720 x 1 280 bodov. Vo vnútri pracuje štvorjadrový procesor Snapdragon S4 Pro taktovaný na 1,7 GH, ktorý dopĺňa 1 GB RAM, 16 GB vnútornej pamäte s možnosťou rozšírenia microSD kartami a operačný systém Android vo verzii 4.1 Jelly Bean. Na ľavej strane sa nachádza slot na pamäťovú kartu, SIM kartu a microUSB konektor s funkciou MHL. Tá umožní cez pripojiť externé zariadenie cez HDMI konektor. Vpravo sa nachádzajú tlačidlá ovládania hlasitosti a hore je umiestnený 3,5 mm jack a vypínač. Na fotografovanie a nahrávanie videí vo Full HD rozlíšení poslúži zadná 13-megapixelová kamera s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou, na videohovory predná webkamera. Zvyšná výbava zahŕňa HSPA, Wi-Fi, GPS, DLNA, Bluetooth 4.0 i FM rádio s RDS. Poteší batéria s kapacitou 3 200 mAh.

ZTE Grand Memo bude dostupné v druhom kvartáli tohto roka, cena nebola zatiaľ zverejnená.

Postrehy kolegu Richarda z MWC:

ZTE milo pekvapilo. Model Grand Memo so silnou batériou potvrdzuje, že sa to dá aj v tenkom tele. Full HD displej nie je nevyhnutný, na 5,7'' uhlopriečke celkom dobre vyzerá aj HD. Rýchlosť prístroja ťažko hodnotiť, všetky vystavené kúsky sú prázdne a bez desiatok aplikácií. Ale grafika prostredia je príjemná, ZTE sa snažilo zaujať aj okolo používateľa. Odblokovacia obrazovka obsahuje typickú kvetinku s odkazmi, ktorú vyvoláte posunom zámku do strany alebo "zoštipnutím" displeja. Vypínač v hornej stene na tak veľkom prístroji nepoteší, ale napríklad použitie SIM klasickej veľkosti som uvítal. Fotoaparát ponúka veľa možností, akurát zmena expozície sa ukrýva zbytočne hlboko v nastaveniach. Novinkám od ZTE nechýba ani time lapse video.

ZTE Grand MemoZTE Grand MemoZTE Grand MemoZTE Grand MemoZTE Grand MemoZTE Grand MemoZTE Grand MemoZTE Grand MemoZTE Grand MemoZTE Grand MemoZTE Grand MemoZTE Grand MemoZTE Grand MemoZTE Grand MemoZTE Grand MemoZTE Grand MemoZTE Grand MemoZTE Grand MemoZTE Grand MemoZTE Grand MemoZTE Grand MemoZTE Grand Memo

Cestu a pobyt redaktora v Barcelone hradila spoločnosť Orange. Ďakujeme.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu