HP Slate 7

Cenovo dostupný tablet s OS Android 4.1 Jelly Bean, 7'' WSVGA displejom, dvojjadrovým 1,6 GHz procesorom, 3 Mpix fotoaparátom a technológiou Beats Audio. (živé fotografie)

Základné parametre:

OS:Android Android 4.1 Jelly Bean

chipset: ARM Cortex A-9

procesor: dvojjadrový 1,6 GHz

grafický procesor: ???

frekvencie: nepodporuje

rozmery: 197 x 116 x 11 mm,

hmotnosť: 368 gramov

displej: HFFS LCD, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 600 x 1 064 b., uhlopriečka 7'' (178 mm)

fotoaparát: fotoaparát 3 Mpix, nahrávanie HD videí (1 280 x 720 b., 30 fps)

predná kamera: VGA

pamäť: pamäť 1 GB RAM + 8 GB ROM + microSD karta (do 32 GB),

globálny prenos dát: nepodporuje

lokálny prenos dát: Bluetooth 2.1, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/n), hudba: hudba MP3 prehrávač, 3,5 mm jack, TV-Out,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, akcelerometer,

batéria: Li-Ion batéria ??? mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: júl 2013 / od 169 €

Neobsahuje/nepodporuje: slot na SIM kartu, xenónový blesk, LED blesk, autofókus, HDMI, DLNA, FM rádio, GPS,

Softvérová verzia testovaného tabletu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

HP predstavilo tablet kompaktných rozmerov a so základnou výbavou vhodný na časté prenášanie, cesty, surfovanie po internete, hranie hier, prezeranie videí a počúvanie hudby. Je prvým tabletom s technológiou Beats Audio, ktorá býva prítomná v smartfónoch značky HTC. Je vyrobený z nehrdzavejúcej ocele a používatelia môžu využívať aplikáciu HP ePrint na pohodlnú tlač bez ohľadu na to, či sa práve nachádzajú doma alebo na cestách. Unikátne natívne funkcie navyše umožňujú priamu tlač z väčšiny aplikácií.

HP Slate 7 má dvojjadrový 1,6 GHz procesor Cortex-A9, 1 GB RAM a 8 GB vnútornej pamäte s možnosťou rozšírenia mciroSD kartami do veľkosti 32 GB. Operačný systém Android beží vo verzii 4.1 Jelly Bean. Sedempalcový displej dostal rozlíšenie 1 024 x 600 bodov. Na zadnej strane sa nachádza 3-megapixelová kamera s nahrávaním HD videí bez automatického zaostrovania aj LED diódy, na videohovory poslúži predná VGA webkamera. Medzi špecifikáciami nájdeme Wi-Fi, Bluetooth 2.1 a 3,5 mm jack. Slot na SIM kartu, FM rádio ani GPS nehľadajte. Slabšia výbava sa odzrkadľuje v nižšej cene.

Tablet HP Slate 7 bude na Slovensku dostupný od júla tohoto roka, cena by mala začínať pri sume 169 €.

Názor kolegu Matúša Riška:

Prvým prekvapením lacnej novinky od HP bol HFFS displej, ktorý pôsobil matne. To sa určite hodí v slnečnom exteriéri. Prostredie bolo trochu spomalené, uvidíme ako na tom budú finálne kúsky. Dizajnom príliš neprekvapí, výrazným prvkom je veľké logo HP na zadnej stene. Konštrukcia je pevná. V porovnaní s FonePadom od ASUSu mi pocitovo pripadal ťažší. Chválim prítomnosť microUSB konektora (aj keď otočený opačne), pomocou ktorého sa tablet aj nabíja. Spoločnosť mu robí dvojica reproduktorov, no ja veľký význam v dvoch reproduktoroch umiestnených do jednej steny nevidím.

HP Slate 7HP Slate 7HP Slate 7HP Slate 7HP Slate 7HP Slate 7HP Slate 7

Cestu a pobyt redaktora v Barcelone hradila spoločnosť Samsung. Ďakujeme.

Diskusia k článku:

lupopd 01.03.2013 - 07:07

Lenka, asi tam mate chybu.V základných parametroch udavate fotoaparát: 3 Mpix, xenónový / LED blesk a dole neobsahuje aj v popise zariadenia pises bez automatického zaostrovania aj LED diódy.Neobsahuje xenónový blesk, LED blesk Tak ako je to vlastne?

Lenka Ivančíková01.03.2013 - 16:30 Trvalý odkaz

Vdaka za upozornenie, obcas nieco prehliadnem. :) blesk ostal v tabulke nedopatrenim. Aj z fotografii vidno, ze prisvetlovaciu diodu nema.

lupopd01.03.2013 - 20:16 Trvalý odkaz

ano, mas pravdu, len to bolo trosku matuce, ale ved v pohode... clovek ked chce, nakoniec sa dopatra pravdy:)

Celá diskusia 3 príspevky