Sony Xperia V na Slovensku

Odolný, výborne vybavený android z dieľne Sony sa konečne začal predávať aj na Slovensku. Smartfón láka aj na LTE technológiu, ktorú u nás zatiaľ veľmi nevyužijeme.

Sony Xperia V spĺňa normu odolnosti IP55 a IP57, ktorá zabezpečuje ochranu pred dôsledkami ponorenia do hĺbky 1m po dobu 30 minút.

Na používateľa čaká dvojjadrový 1,5 GHz procesor, 1 GB RAM, operačný systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich (s aktualizáciou na Jelly bean) a 8 GB vnútorného priestoru, reálne využiteľných však bude iba 5,7 GB. Nechýba možnosť rozšírenia pamäťovými kartami do veľkosti 32 GB. Snímky a videá vo Full HD rozlíšení zhotovíte 13-megapixelovým fotoaparátom s automatickým zaostrovaním a LED bleskom. Nechýba predná VGA kamera.

4,3-palcový HD Reality displej dostal rozlíšenie 720 x 1 280 bodov a je odolný proti vode, prachu a poškriabaniu. Výbava je takmer kompletná, medzi špecifikáciami sa spomína Wi-Fi, HSPA, LTE, Bluetooth 4.0, GPS, DLNA, microUSB konektor s podporou MHL, FM rádio s RDS či 3,5 mm jack. Batéria dostala kapacitu 1 750 mAh. Smartfón ponúka aj "One-touch" funkcie na zdieľanie obsahu pomocou NFC len jedným dotykom.

Sony Xpreria V môže byť lacnejšou alternatívou odolného smartfónu k drahšej, no výkonnejšej a väčšej Xperii Z.

Základné info: Sony Xperia V

Orientačná cena: 519 € (se-eshop.sk)

- - -

Zobrazte všetky posledné telefóny, ktoré už PRIŠLI NA TRH.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu