Android TIP: Google Keep - poznámkový konkurent Evernote

Google spustil novú službu na vytváranie a synchronizáciu textových, hlasových a obrazových poznámok. Stane sa Keep vážnym konkurentom známej aplikácie Evernote?

Evernote patrí medzi obľúbený a veľmi dobre prepracovaný softvér na tvorbu poznámok. Od stredy 20. marca 2013 dostal nového konkurenta Google Keep.

Google Keep

Nová služba je dostupná v desktopovej i mobilnej verzii pre zariadenia s operačným systémom Android 4.0 a vyšším. K vytvorenému obsahu tak môžete pristupovať odkiaľkoľvek, stačí prístup na internet.

S Google Keep môžete zachytiť svoje myšlienky a nápady nielen prostredníctvom farebne odlíšených písaných poznámok, ale aj zvukového záznamu či fotoaparátu. Nechýba vyhľadávanie v poznámkach. Po pridaní odkazu alebo widgetu na plochu bude vytvorenie poznámky otázkou jedného kliknutia

Link na stiahnutie: play.google.com

QR Google Keep

Vytvorené poznámky sú automaticky synchronizované s desktopovou verziou a môžete ich archivovať, odoslať cez SMS-ku, e-mail, Bluetooth či sociálne siete. Nechýba možnosť prepínať medzi viacerými Google účtami.

Google Keep

Mobilná verzia funguje bez problémov, desktopová mala počas redakčného testovania malé problémy a stále trvala na opätovnom načítaní stránky. V nasledujúcich týždňoch by sa mala služba Google Keep stať súčasťou cloudovej služby Google Drive. Výhodou konkurenta Evernote nie sú len prepracovanejšie funkcie, ale hlavne dostupnosť pre všetky najpoužívanejšie operačné systémy. Evernote mal nedávno problém s hackerským útokom a odporučil používateľom zmeniť si svoje heslo. Google si tak spustenie novej služby nemohol lepšie načasovať.

Richard Hombauer: "Google Keep je pekný projekt, ale ja ostávam verný službe Evernote. Tú využívam už roky na smartfónoch aj počítačoch. Evernote poznámky do týchto zariadení reálne sťahuje, takže na úpravu textov nemusím byť online. Po pripojení k internetu sa potom poznámky pekne zaktualizujú. Ako ďaleko to dotiahne Google Keep je zatiaľ otázne, no už teraz je jasné, že služba mieri priamo proti Evernote nielen funkciami, ale aj grafikou. A to sa mi tak trochu prieči."

Diskusia k článku:

drobec 22.03.2013 - 10:56

Google Keep sa zatiaľ na Evernote ani len netvári. To isté čo Keep dokáže napr. Catch, navyše s pripomienkami a možnosťou pridávať tagy. Na Evernotes sa mi páči vyhľadávanie v textoch obrázkov (napr. screenshoty) a vyhľadávanie v PDF (asi len v platenej verzii). Som ale zvedavý, kam sa keep posunie za rok. Predpokladám, že toto je len taký nástrel a Google to bude podľa dopytu užívateľov vylepšovať novými funkciami. Osobne používam Evernotes (prípadne Catch) a na operatívne pripomienky Any.DO

Dávid24.03.2013 - 16:50 Trvalý odkaz

"Služba je dostupná v desktopovej i mobilnej verzii pre zariadenia s operačným systémom Android 4.0 a vyšším." Awrrrrrrrrr -.-" :D
S Evernote-om neviem robiť, som asi divný ale pre mňa je to strašne neprehľadná aplikácia kde ani neviem čo kde je...som verný konceptom v SMS :D

Celá diskusia 2 príspevky