Alcatel One Touch 536

Telefón véčkovej konštukcie s 2,4'' QVGA displejom, Bluetooth, microSD kartami, FM rádiom, LED svietidlom a SOS tlačidlom vhodný hlavne pre seniorov.

Základné parametre:

OS: vlastný

chipset: MTK 6253

procesor: 104 MHz

frekvencie: GSM 900 / 1800 MHz,

rozmery: 105 x 50 x 16 mm,

dĺžka otvoreného prístroja: ??? mm

hmotnosť: ??? gramov

displej: TFT, 65 tis. farieb, 240 x 320 b., uhlopriečka 2,4'' (61 mm)

fotoaparát: nie

predná kamera: nie

pamäť: pamäť 128 MB+ microSDkarta (do 16 GB),

globálny prenos dát: prenos GPRS,

lokálny prenos dát: Bluetooth 2.1, microUSB, prenoshudba: hudba MP3 prehrávač, rádio FM rádio (s RDS), 3,5 mm jack,

ostatné: Java, informačná dióda, kalkulačka, budík, SOS tlačidlo, LED svietidlo,

batéria: Li-Ion batéria 850 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: v predaji / približne 51 eur

Neobsahuje/nepodporuje: fotoaparát, EDGE, UMTS, Wi-Fi, HDMI, DLNA, GPS, minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov,

Softvérová verzia testovaného telefónu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: mobil, batéria, nabíjačka, microUSB kábel, slúchadlá, nabíjací stojan, dokumenty,

Alcatel má vo svojom portfóliu mobilných telefónov aj zaujímavý model véčkovej konštrukcie vhodný pre starších používateľov alebo menšie deti. Alcatel One Touch 536 ponúka základnú výbavu, ktorá stačí na hovory, písanie správ, počúvanie FM rádia, a keďže sa malá 128 MB vnútorná pamäť dá rozšíriť microSD kartami do veľkosti 16 GB, poslúži aj ako MP3 prehrávač. Vďaka LED dióde využijete mobil ako baterku a seniori ocenia SOS tlačidlo na zadnej strane, ktoré im v núdzi ľahšie privolá pomoc blízkych. Fotoaparát sa v tomto véčku nenachádza, cieľovej skupine však pravdepodobne ani chýbať nebude.

Telefón má jeden vnútorný farebný displej s 2,4-palcovou uhlopriečkou a rozlíšením 240 x 320 bodov. Alfanumerická klávesnica má veľké tlačidlá a nájdeme na nej aj tri klávesy rýchlej voľby. Dve sú určené na často používané telefónne čísla a jedna slúži na priamy vstup do menu SMS správ. Po bokoch sú umiestnené ovládacie prvky, ktoré usnadnia používanie telefónu. Na pravej strane nájdeme posuvné tlačidlá na spustenie FM rádia a rozsvietenie LED diódy, vľavo sú klávesy ovládania hlasitosti a budíka. Nabíjací microUSB konektor, 3,5 mm jack, LED dióda a dokovací konektor sú v spodnej stene. Súčasťou balenia je aj nabíjací stojan. Starší človek sa preto nemusí trápiť so zapájaním nabíjačky do mobilu, ale zariadenie stačí vložiť do stojanu a automaticky sa začne nabíjanie. Vo výbave nájdeme aj Bluetooth technológiu. Batéria s kapacitou 850 mAh by mala ponúknuť 3 hodiny hovoru alebo 200 hodín v pohotovostnom režime.

Alcatel One Touch 536 je v slovenských obchodoch dostupný v troch farebných verziách - čiernej, bielej a červenej za cenu približne 51 eur (Epicentrum.sk).

Diskusia k článku:

HORMON 16.04.2013 - 22:33

Aha mobil...to som tu uz dlho nevidel!!!!!!!!

Celá diskusia 1 príspevok