Okuliare Google Glass budú mať nHD displej, 16 GB pamäť a 5 Mpix fotoaparát

Google zverejnil technické parametre unikátnych okuliarov, ktoré ponúknu rozšírenú realitu a podobné funkcie ako dnešné smartfóny.

Spoločnosť sprístupnila prvú aplikáciu a API pre Google Glass, ktoré sa postupne dostávajú do rúk prvým vývojárom. Okuliare ako zo sci-fi filmov budeme ovládať hlasom a využijeme ich na vyhľadávanie, videohovory, fotografovanie, nahrávanie videí a ďalšie funkcie.

Google na svojej stránke zároveň zverejnil podrobnú špecifikáciu. Okuliare budú mať odolný rám s dvomi veľkosťami nosných vankúšikov, takže sa prispôsobia rôznym tváram. Na výber bude z piatich farieb. Displej je podľa Googlu ekvivalentom pohľadu na 25-palcovú obrazovku s HD rozlíšením zo vzdialenosti 2,5 metra, jeho nHD rozlíšenie (640 x 360 bodov) známe napríklad z mnohých dotykových Nokií s OS Symbian však mohlo byť trochu vyššie.

Flash pamäť dostala 16 GB kapacitu, z toho pre používateľa bude reálne dostupných 12 GB. Samozrejmosťou má byť synchronizácia s Google Cloud Storage. Fotografie a videá v HD rozlíšení zhotovíte 5-megpixelovou kamerou. Nechýba Wi-Fi a Bluetooth. Batéria by mala vydržať jedeň deň bežného používania, treba však pamätať na to, že nahrávanie videa alebo hovory cez službu Hangouts sú náročné na spotrebu.

Na šírenie zvuku využíva Google novú technológiu Bone Conduction, ktorá šíri zvuk cez dutinu konštrukcie, preto nie sú potrebné žiadne štuple do uší.

Súčasťou balenia bude microUSB kábel a nabíjačka. Google Glass sú kompatibilné s akýmkoľvek smartfónom s Bluetooth, na ktorom beží operačný systém Android 4.0.3 alebo vyšší. Aplikácia MyGlass umožní využiť okuliare na navigáciu a SMS správy.

Google Glass by sa mohli začať predávať do konca tohto roka. Cena nie je zatiaľ známa, odhady hovoria o sume okolo 1500 amerických dolárov.

Zdroj: google.com

Diskusia k článku:

martian 17.04.2013 - 15:26

Pripomina mi to jednu cast Futuramy. :) Ale toto evidentne nema nahradit telefon. Pre navigaciu asi super, nahrada outdoor kamery tiez, snad aj na pocuvanie hudby ... ale to ostatne... hmm. Som hlavne zvedavy na tu dilemu, ak niekto bude mat v mobile fotak s viac MPx - vytiahnut mobil na odfotenie a nebyt cool, alebo byt cool, ale mat len 5MPx fotku? :D

Celá diskusia 1 príspevok