Orange: Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 3G v akciovej ponuke

V ponuke akciových zariadení pribudol osempalcový biely tablet s XGA rozlíšením, ktorý okrem tradičných funkcií ponúka aj možnosť telefonovania a komunikáciu cez SMS a MMS správy.

Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 3G ponúka slušnú výbavu za prijateľnú cenu. Na prvý pohľad si ho menej skúsený používateľ môže pomýliť s dizajnovo podobným tabletom iPadom mini.

Recenzia: Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 3G (3. 6. 2013)

Medzi hlavné špecifikácie patrí dvojjadrový 1,2 GHz procesor, 1 GB RAM a 8 GB vnútorného priestoru s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 32 GB. Operačný systém Android beží vo verzii 4.1 Jelly Bean bez akejkoľvek grafickej úpravy výrobcom.

IPS displej s 8'' uhlopriečkou a pomerom strán 4:3 dostal rozlíšenie 1 024 x 768 bodov. Viditeľnosť v exteriéri je bohužiaľ veľmi slabá. I pri nastavenom maximálnom jase displeja na ňom za slnečného dňa nevidíte takmer nič.

Fotografie zhotovíte zadným 2-megapixelovým fotoaparátom bez automatického zaostrovania a prisvetľovacej diódy. Zaujímavou funkciou je snímanie fotografií v tzv. 3D režime. Po stlačení spúšte a následnom pohybe tabletom doprava sa nasníma 25 fotografií za sebou, ktoré sú uložené do jedného súboru. Pohybom prstom po snímke ju "oživíte" a pozeráte sa na animovanú fotografiu. Videohovory uskutočníte prednou VGA kamerou.

Výhodou novinky je možnosť používať ho na hovory a posielanie či prijímanie SMS a MMS správ. Nechýba Bluetooth 4.0, GPS ani FM rádio s RDS. Tento tablet je vlastne taký "prerastený" smartfón. Preto od neho nečakajte ani výrazne dlhú výdrž. Pri bežnom používaní, zapnutom 3G i Wi-Fi budete 4 600 mAh batériu nabíjať raz za dva či maximálne tri dni.

Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 3G je dostupné podľa výšky mesačného poplatku od jedného eura. Plná cena zariadenia je u operátora 195 eur.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu