Google a Waze sa spojili

To, o čom sa už dlhšie špekulovalo, sa stalo skutočnosťou. Google a Waze sa spojili, aby vraj spolu vytvorili ešte kvalitnejší produkt.

Byť informovaný o dopravnej situácii vo chvíli, kedy je každá minúta zdržania drahá, je na nezaplatenie. Waze nie je len navigácia, ale ponúka aktuálne informácie pre vodičov o dopravných zápchach, rôznych obmedzeniach, cenách pohonných hmôt, dopravných hliadkach či radaroch. Údaje do Waze vkladajú v reálnom čase samotní používatelia aplikácie a účastníci cestnej premávky.

Stačí jazdiť so zapnutou aplikáciou a viete, čo sa okolo vás práve deje. Nechýba možnosť pridať aj aktuálnu fotografiu či prepojenie so sociálnymi sieťami.

Waze nie je žiadny nováčik, na svete je od roku 2008. Množstvo používateľov, aj na Slovensku, softvér pozná a využíva už roky a komunita pomaly, ale isto z roka na rok rastie. Aj my v redakcii sme pred rokmi s nadšením pomáhali mapovať nové úseky a pridávali aktuálne informácie do vtedy takmer "bielej" mapy.

Pôvodný tým vývojárov ostane pracovať v Izraeli a od Googlu dostane všetku možnú podporu. Ten si od akvizície sľubuje rozšírenie funkcií svojich máp, vo Waze zas umožní napríklad vyhľadávanie cez Google.

Navigácia Waze je bezplatne dostupná pre zariadenia s operačným systémom Android a iOS. Nechýba jej ani slovenská lokalizácia.

Koľko Google zaplatí za akvizíciu sme sa zatiaľ nedozvedeli. Je ale takmer isté, že obchod bude užitočný pre obe strany. Na výsledok spojenia si však budeme musieť ešte nejakú chvíľu počkať. Ako ste na tom vy, používate Waze?

Zdroj: googleblog.blogspot.sk

Diskusia k článku:

Ondrej115 12.06.2013 - 09:50

Dakde som čítal že Google zaplatil 1miliardu dolarov

Dezi12.06.2013 - 14:30 Trvalý odkaz

tesim sa ,ze to nekupil FB a dufam zas ,ze mi nebudu pocas jazdy vyskakovat reklamy , trebars predajni okolo ktorych prechadzam
:-)

Fizzy13.06.2013 - 15:09 Trvalý odkaz

Vyuzival som to zo zaciatku, ale uz asi rok som to nemal zapnute. Ojedinele ked je nahlasena kolona, hlavne pod Strecnom.

Celá diskusia 3 príspevky