Sony Xperia SP na Slovensku

V slovenských obchodoch sa začal predávať android s 4,6'' HD displejom, hliníkovou konštrukciou, transparentným notifikačným pásikom a plnou dátovou výbavou.

Sony Xperia SP je smartfón s operačným systémom Android 4.1Jelly Bean, elegantným dizajnom a priesvitným pásikom v spodnej stene, ktorý slúži aj ako indikačná LED dióda.

Novinka ponúka dvojjadrový 1,7 GHz procesor, 1 GB RAM a 8 GB vnútorného úložného priestoru. Pre používateľa je však dostupných iba 5,37 GB, našťastie nechýba slot na microSD kartu do veľkosti 32 GB.

Dotykový 4,6-palcový displej dostal HD rozlíšenie 720 x 1 280 bodov. Je pokrytý odolnou vrstvou Gorilla Glass a dá sa ovládať aj v rukaviciach.

Na fotografovanie a nahrávanie Full HD videí poslúži 8-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou, na videohovory je určená predná VGA kamera. Poteší spúšť fotoaparátu v pravej bočnej stene.

Výbava uspokojí aj náročného používateľa. Zahŕňa podporu rýchlej dátovej siete HSPA i LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, Glonass, DLNA, NFC i FM rádio s RDS. Batéria dostala kapacitu 2 370 mAh a v nastaveniach nájdete aj známy Stamina Mode - režim na optimalizáciu výdrže batérie.

Recenzia: Sony Xperia SP - v rytme farieb (28. 5. 2013)

Orientačná cena: 389,90 € (www.sonymobileshop.sk)

- - -

Zobrazte všetky posledné telefóny, ktoré už PRIŠLI NA TRH.

Diskusia k článku:

Rado101k 17.06.2013 - 22:13

No manzelka ho ma a ked ho porovnavam s mojou Samsung Galaxy SIII tak je to uz velmi blizko aj ked cena je nizssia..ale Sony musi este software vyladit....nejak sa zasekol a len prehratie softu cez pc pomohlo...to sa mi na SGS3 este nestalo..a to ma tento Sony len 1 tyzden.. :-) ale potom uz ide pekne..

Celá diskusia 2 príspevky