Prečo obrázky HTC ukazujú vždy čas 10:08 hod?

Pozorný fanúšik značky HTC si možno na produktových obrázkoch všimol, že majú vždy niečo spoločné. Všetky modely na nich ukazujú v prostredí Sense pravidelne čas 10:08 hod. Prečo je to tak?

Odpoveď je pomerne jednoduchá, čas 10:08 hod pochádza zo zvyklostí predajcov klasických digitálnych hodiniek. Pri 12-hodinovom cykle rozlišujúcom známe AM / PM používanom v anglofónnych krajinách totiž v tomto čase svieti najviac segmentov klasického digitálneho displeja. Najlepšou prezentáciou funkčnosti by bol čas 88:88, logicky je však nezmyslom.

Obdobný zvyk má aj svet analógových hodín, kde sa na pultoch hodinárstiev a predajní obvykle nastavuje čas 10:10 hod (spoločnosť Timex presne 10:09:36 hod). Tento čas totiž nezakrýva logo výrobcu typicky umiestnené na 6-tich či 12-tich hodinách ani okienko dátumovníka. Vzájomne sa pri ňom tiež neprekrývajú ručičky. Navyše sú v tomto čase ručičky symetrické a vytvárajú “úsmev”, čo podprahovo pôsobí na zákazníka.

HTC už samozrejme používa klasické pätkové fonty, digitálny vzhľad mali len prvé TouchFLO 3D hodiny z dôb Windows Mobile. Vtedy však malo grafické oddelenie pri vydávaní produktových fotografií očividne voľnejšie ruky.

HTC hodiny

obr: HTCfans.cz

Čas 10:08 teda nereprezentuje žiadny míľnik v histórii HTC. Výrobca sa však s obrázkami aj tak pohráva. Widget počasia pri hodinách totiž napríklad pri renderoch One X zobrazoval Barcelonu a pri One Londýn. Mestá a rovnako tak dátum na hodinách sedeli vždy s lokalitou a časom oficiálneho predstavenia daných modelov.

Pre úplnosť uvádzame, že render je výsledok renderovania - tvorby reálneho obrazu počítačovou grafikou.

Zdroj: HTCfans.cz, mental_floss

Diskusia k článku:

Začať diskusiu