Nokia začala s aktualizáciou Amber pre WP 8

Nokia začala s postupným uvoľňovaním očakávanej aktualizácie operačného systému Windows Phone 8, ktorý prináša, okrem iného, nové funkcie fotoaparátu či FM rádio. Slovenskí zákazníci však musia byť zatiaľ trpezliví.

O pripravovanej aktualizácii OS WP 8 (známej ako GDR2) sme vás informovali už pred mesiacom, keď Microsoft na svojej stránke zverejnil zoznam funkcií, ktoré sú súčasťou novej verzie.

Prečítajte si: Windows Phone 8 dostane aktualizáciu (12. 7. 2013)

Nokia na svoje stránke včera (15. 8. 2013) informovala, že začala s distribúciou aktualizácie Amber. Tá obsahuje aj update General Distribution Release - GDR2. Dostupnosť softvéru sa líši v závislosti od modelu a krajiny. Na stránke podpory si môžete skontrolovať, či je nový softvér pre váš model smartfónu už pripravený, alebo zatiaľ čaká na schválenie.

Prečítajte si: Nokia pridáva do WP 8 možnosť blokovať hovory a SMS (9. 8. 2013)

Majitelia smartfónov Lumia 920, 820, 720, 620, 520, 928, 822, 521 a 810 sa dočkajú vylepšeného fotoaparátu a nových funkcií s aplikáciou Nokia Smart Camera. Na modely Lumia 920, 925 a 928 čaká i aplikácia Nokia Pro Camera.

Nokia Lumia Amber update

Šetrič displeja s hodinami je späť. Nokia Glanc Screen zobrazí hodiny na vypnutom displeji, stav batérie či tichý režim. Funkcia nie je dostupná pre model Lumia 520.

Nokia Lumia Amber update

Konečne sa používatelia dočkali aj FM rádia. Stačí zapojiť slúchadlá a naladiť si svoje obľúbené stanice. O prítomnosti rádia sa hovorilo už v marci tohto roka. Majitelia Lumie 620 sa však rádia bohužiaľ nedočkajú.

Nokia Lumia Amber update

Pribudne aj známa funkcia flip to silent, stíšenie zvonenia otočením telefónu displejom nadol. Nemalo by chýbať ani nové gesto odomykania obrazovky dvojitým poklepaním na displej.

Keď bude aktualizácia Amber dostupná pre vaše zariadenie, telefón vás na to upozorní. Update prebieha cez službu OTA, preto v prípade, keď máte malý dátový balík, odporúčame použiť Wi-Fi pripojenie.

Zdroj: nokia.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu