Tesco Hudl: štvorjadro s jemným displejom

Obchodná sieť Tesco sa rozhodla zamiešať karty na trhu mobilných zariadení a koncom septembra začne predávať sedempalcový tablet pod vlastnou značkou. Konkurovať chce nielen cenou, ale aj výbavou.

Podľa zverejnených informácií spolupracovala spoločnosť pri výrobe zariadenia s firmou Archos, ktorej produkty nájdeme aj v našich obchodoch.

Novinka Tesco Hudl ponúkne veľmi slušnú výbavu za dostupnú cenu, ktorá je vo Veľkej Británii stanovená na 119 libier, čo zodpovedá sume približne 140 eur.

Na majiteľov tabletu Hudl, ktorý svojou šírkou konštrukcie patrí skôr medzi "bacuľky", čaká štvorjadrový 1,5 GHz procesor Rokchip, 16 GB vnútorný priestor, slot na microSD kartu, operačný systém Android 4.2.2 a samozrejme Wi-Fi, 3,5 mm jack a nechýba ani HDMI konektor. 7-palcový displej dostal, vzhľadom na veľkosť uhlopriečky, výborné rozlíšenie 1 440 x 900 bodov.

Tesco Hudl

Na zadnej strane sa nachádzajú stereo reproduktory a objektív 3-megapixelového fotoaparátu bez prisvetľovacej diódy, na video chat poslúži predná 2 Mpix kamera. Bližšie nešpecifikovaná batéria má vydržať do deväť hodín používania. V menu, okrem tradičných aplikácií, nájdete aj špeciálny Tesco softvér, služby vernostného klubu Clubcard či ponuku videí, filmov, hudby alebo televíznych programov cez službu Blinkbox. K Tesco aplikáciám sa používateľ dostane veľmi rýchlo a jednoducho, stlačením vyhradeného softvérového tlačidla pod displejom.

Tesco Hudl

Nemáme to zatiaľ potvrdené, ale dá sa očakávať, že sa novinka časom dostane aj k slovenským zákazníkom. K dispozícii bude v štyroch farebných verziách - čiernej, červenej, modrej a fialovej.

Zdroj: engadget.com

Diskusia k článku:

Me_Gusta 24.09.2013 - 12:36

Pomer vykon/cena je super, ale ked sa ma niekto opyta, ze aky mam tablet a ja poviem Tesco, tak...asi si vsetci domyslite ;) Toto odradi dost velku cast ludi myslim

Profile picture for user bcrs@azet.sk

RoSta24.09.2013 - 13:21 Trvalý odkaz

môžeš aj povedať... neviem, nejaké štvorjadro :D

Peter24.09.2013 - 14:42 Trvalý odkaz

treba hovorit ze hudl. ale ak to budu predavat v tescu tak kazdy bude vediet. Odsobne mi je aj tak jedno nech sa pyta za tu cenu aj tak super.

rtg24.09.2013 - 16:19 Trvalý odkaz

ti moze byt jedno, kto to vyraba, ak je to lacne a fajne, ale ak si pozer tak si jablko zober... ja len dufam ze Tesco zmysla ekologicky a vlastne tento tablet je vyrobeny z ich zrecyklovanych igelitiek hehe

Celá diskusia 4 príspevky