HTC One dostane Android 4.4 už čoskoro

Šéf americkej pobočky HTC potvrdil, že ich 4,7-palcový One dostane aktualizáciu na Android 4.4 čo najskôr. Neblokované kusy by to mali zvládnuť ešte tento mesiac, ostatné potom najneskôr do 90 dní.

HTC sa snaží zviesť na vlne pozornosti rozpútanej tesne po predstavení novej verzie operačného systému Android s označením 4.4 KitKat. Prezident americkej pobočky Jason Mackenzie sa poponáhľal s uistením, že jeho spoločnosť prinesie KitKat do svojich modelov čo najrýchlejšie.

Potvrdil, že Google Play edícia HTC One dostane Android 4.4 už do 15-tich dní od jeho predstavenia. Developeská verzia s odomknutým bootloaderom, ktorú HTC ponúka prostredníctvom svojej webovej stránky, respektíve operátormi nebrandované modely by to mali stihnúť do konca novembra a všetky ostatné do približne troch mesiacov. Posledný údaj sa týka všetkých verzií distribuovaných americkými operátormi, v Európe by však mohol platiť podobný termín.

Súčasťou (samozrejme okrem Google edície) bude aj Sense vo verzii 5.5. Verzie s čistým Androidom pochopiteľne vyžadujú najmenej práce, HTC bude systém iba optimalizovať pre svoj hardvér a pravdepodobne doplní podporu pre infraport.

Mackenzie uistil, že rýchle rozoslanie aktualizácií bude pre HTC prioritou. Spoločnosť v krátkej dobe oznámi aj svoj postoj k updatom pre One max a One mini.

ikona

Skúsenosti: Dva mesiace s HTC OneDvojmesačné skúsenosti s výkonným androidom, ktorý láka na kvalitnú konštrukciu, výborný 4,7'' Full HD displej a inovatívny fotoaparát s novými funkciami.

Zdroj: Engadget

Diskusia k článku:

Začať diskusiu