Zaujímavé Bluetooth príslušenstvo Asus: klávesnica aj NFC slúchadlá

Asus priniesol zaujímavé príslušenstvo. Tenkú Bluetooth klávesnicu, ktorá poslúži aj ako ochranný kryt i stojan a bezdrôtové slúchadlá s podporou NFC.

Bezdrôtového príslušenstva je na trhu už dostatok a naozaj je z čoho vyberať. Nedávno medzi novinky pribudla viacúčelová klávesnica a štýlové slúchadlá od Asusu.

Klávesnica Asus TransKeyboard s podporou Bluetooth 4.0 má príjemné rozmery 260 x 130 x 10 mm a hmotnosť 246 gramov.

Poslúži ako doplnková hardvérová klávesnica pre tablet či smartfón s operačným systémom Android 4.2 a novším alebo Windows 8.

Klávesnica je určená nielen na písanie dlhších textov, ale jej kryt sa dá poskladať, a vytvorí tak šikovný stojan pre zariadenie.

Kryt ochráni aj displej tabletu pred poškriabaním. Nabíjanie klávesnice zabezpečuje microUSB port. Ten je aj súčasťou produktového balenia.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Cena klávesnice Asus TransKeyboard ani jej dostupnosť na slovenskom trhu nie je zatiaľ známa.

Bezdrôtové slúchadlá Asus EB50N ponúkajú štýlový In-ear dizajn, 8 mm meniče a prítomnosť Bluetooth 4.0 spolu s NFC (Near Field Communications) urýchli spárovanie s mobilným zariadením jedným dotykom. Technológia EDR (Enhanced Data Rate) má priniesť kvalitnejší zvuk a úsporu energie.

Integrovaná batéria by mala, podľa údajov výrobcu, dovoliť na jedno nabitie až šesť hodín hovoru alebo prehrávania hudby. V pohotovostnom režime vydržia až 250 hodín. K slúchadlám môžete naraz pripojiť dve zariadenia, na kábli nájdete aj tlačidlo na prepínanie hovorov.

Cena ani dostupnosť slúchadiel Asus EB50N nie je zatiaľ známa.

Zdroj: asus.com/transkeyboard, asus.com/headset

Diskusia k článku:

Začať diskusiu