Oppo N1 v CyanogenMod verzii sa začne predávať na Vianoce

Oppo N1 je často označovaný za telefón s CyanogenMod ROM. Situácia je však trochu zložitejšia. Zariadenie sa momentálne predáva s Androidom 4.2.2 a grafickou nadstavbou od výrobcu, pričom distribúcia s alternatívnym firmvérom začne 24. decembra. Google ju odobril.

Oppo N1 si popularitu a vysoký záujem vyslúžil najmä vďaka označeniu "telefón s CyanogenMod ROM". V skutočnosti však bude dostupný v dvoch verziách a tá s CyanogenMod ešte ani nie je v predaji.

Vzhľadom na to, že telefón disponuje skutočne impozantnými hardvérovými parametrami a na Slovensko vám môže prísť už za 449 € (poštovné je dokonca zadarmo), prípadní záujemcovia by mali byť opatrní a verzie dôkladne rozlišovať.

Momentálne si bielu N1-tku možno objednať z oficiálnych stránok výrobcu v 16 a 32 GB variante. Obe však disponujú Androidom 4.2.2 s grafickou nadstavbou ColorOS. Tá priniesla množstvo funkcií navyše (napríklad touchpad pre gestá vysúvajúci sa z notifikačnej lišty), od "čistého Androidu" má ale pomerne ďaleko. Túto nadstavbu používajú aj staršie modely značky, Find 5 a R819.

Android 4.2.2 s grafickou nadstavbou ColorOS

ikona

Základné info: Oppo N1Štýlový tabletofón s inovatívnou 13 Mpix otočnou kamerou, OS Android 4.2.2, štvorjadrovým 1,7 GHz procesorom, 3 160 mAh batériou a 5,9'' Full HD displejom, ktorý sa dá ovládať aj v rukaviciach. Dotyková zadná časť O-Touch umožní ovládanie gestami.

Smartfón disponuje 1,7 GHz štvorjadrovým procesorom Qualcomm Snapdragon 600, 5,9-palcovým Full HD displejom s 377 PPI a krycím skrom Gorilla Glass 3. Všetko dopĺňa 2 GB RAM, 13 Mpix fotoaparát a batéria s ohromnou kapacitou 3 610 mAh.

Často spomínaná verzia s CyanogenMod ROM príde až teraz, na stránkach výrobcu si ju bude možné objednať od 24. decembra. Zaujímavosťou je, že vývojári dokázali splniť takzvané testy kompatibility (CTS a CDD) vyžadované Googlom. Už v po prvom zapnutí tak bude môcť Oppo N1 disponovať všetkými Google aplikáciami ako napríklad Chrome, Gmail, YouTube, Hangouts alebo Fotky. Používateľ ich tak nebude musieť inštalovať zvlášť. Nemali by nastať ani žiadne problémy s obchodom Google Play.

Oppo N1Oppo N1 s CyanogenMod ROM (obr: Android Police)

Zdroj: Engadget, Android Police

Diskusia k článku:

Začať diskusiu