Android a iOS TIP: iMeteo - počasie aj v notifikačnej lište

Aplikácií na predpoveď počasia je skutočne veľa, no niektoré majú aj pár funkcií navyše. iMeteo dokáže vo verzii pre Android zobrazovať aktuálnu teplotu aj v notifikačnej lište. Dielo slovenských vývojárov by malo ponúkať údaje presne pre náš región.

Niektorú z aplikácií s predpoveďou a zobrazovaním aktuálneho stavu počasia má vo svojom smartfóne určite každý z vás. Množstvo z nich sa funkciami navzájom príliš nelíši, aj podpora widgetov na základnej obrazovke Androidu je už takmer štandardnou výbavou.

Widget však zaberá miesto a bez neho musíme aplikáciu pre získanie aktuálnych informácií otvoriť. Zopár ich je ale výnimkou - podobne ako populárny WeatherBug, aj slovenská aplikácia iMeteo ponúka možnosť zobrazenia aktuálnej teploty v notifikačnej lište. Tá je tak stále viditeľná naprieč celým systémom.

Práve táto funkcia sa nám na celej aplikácii páčila najviac. Ak notifikačnú lištu stiahnete, okrem aktuálnej teploty uvidíte aj tú pocitovú, spolu s vlhkosťou vzduchu a smerom či rýchlosťou vetra.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Na zvyšok aplikácie a jej mierne komplikovanejšie menu si budete musieť chvíľu zvykať. Počasie pre danú lokalitu možno zobraziť podľa polohy určenej GPS snímačom, alebo prostredníctvom nastavenia primárneho a sekundárneho mesta. Okrem nevyhnutných údajov pri každej lokalite nechýba ani predpoveď pre nadchádzajúcu časť dňa (v 3 hodinových intervaloch).

Ďalšie karty ponúkajú zrážkový radar špeciálne pre naše územie alebo výber správ a aktualít o počasí z domova i zo sveta. Dlhodobá predpoveď môže byť až desaťdňová, bohužiaľ sa však vzťahuje na celé Slovensko, nie konkrétnu lokalitu nastavenú používateľom.

Bezplatnú aplikáciu s reklamným prúžkom nájdete v obchodoch pre Android a iOS. Podpora wigetov a informácií v notifikačnej lište je však z dôvodu obmedzení operačného systému dostupná len pre Android. Verzia PRO reklamu nemá.

Linky na stiahnutie:

Android

iOS

Porovnanie aplikácií iMeteo a WeatherBug.

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

marek 01.01.2014 - 15:59

Po nainštalovaní tejto apky na Xperiu L sa začal mobil samovoľne vypínať a zapínať. Po odinštalovaní zas všetko funguje.

Matej Krajčovič01.01.2014 - 17:00 Trvalý odkaz

Na One X som nezaznamenal žiadny problém, každopádne ďakujeme za info.

Me_Gusta01.01.2014 - 19:30 Trvalý odkaz

Na nexus 10 mi nechcelo zobraziť údaje o počasí. eWeather HD je pre mňa zatiaľ najpresnejšie aplikácia o počasí. +\- 2hodiny udáva presnú teplotu.

ondrakomous01.01.2014 - 20:01 Trvalý odkaz

mne tam dole zase vyskocila krava a vedle ni farmar, dostal jsem strach, radsi sem to odinstaloval, co kdyby se nahodou prislo na to, ze fakt pisu z kravina.

Celá diskusia 4 príspevky