Acer Iconia A1-830

Cenovo dostupný tablet bez podpory 3G sietí, s OS Android 4.2 Jelly Bean, dvojjadrovým procesorom Intel tom, 7,9'' IPS displejom a 5 Mpix fotoaparátom. Dizajnom i rozmermi pripomína iPad mini.

Základné parametre:

OS:Android Android 4.2.1 Jelly Bean

chipset: Intel Atom Z2560

procesor: dvojjadrový 1,6 GHz

grafický procesor: PowerVR SGX544

frekvencie: nepodporuje

rozmery: ??? x ??? x 8 mm,

hmotnosť: 381 gramov

displej: IPS, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 1 064 x 768 b., uhlopriečka 7,9'' (201 mm), pomer strán 4:3

fotoaparát: fotoaparát 5 Mpix, autofókus, nahrávanie Full HD videí (1 920 x 1 080 b. 30 fps)

predná kamera: 2 Mpix s HD videom

pamäť: pamäť 1 GB RAM + 16 GB ROM + microSD karta (do 32 GB),

globálny prenos dát: nepodporuje

lokálny prenos dát: Bluetooth 3.0, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/n),

hudba: hudba MP3 prehrávač, 3,5 mm jack,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, akcelerometer, batéria: Li-Ion batéria ??? mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: 149 USD / Q1 2014

Neobsahuje/nepodporuje: slot na SIM kartu, xenónový blesk, LED blesk, HDMI, DLNA, FM rádio, GPS,

Softvérová verzia testovaného tabletu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Acer si pre menej náročných zákazníkov, ktorí nepotrebujú v tablete slot na SIM kartu, pripravil novinku, ktorá svojím vzhľadom úspešne imituje iPad mini prvej generácie. Nielen kovový zadný kryt, tenká konštrukcia, nízka hmotnosť, ale aj veľkosť uhlopriečky a rozlíšenie displeja s pomerom strán 4:3 pripomína populárny Apple tablet.

Acer Iconia A1-830 môžeme považovať aj za nástupcu minuloročného modelu Iconia A1, ktorý sa predáva aj na Slovensku. Starší súrodenec ponúka aj 3G verziu, podobnú výbavu, navyše má aj microHDMI konektor. A o niečo vyššiu cenu. Či bude mať aj aktuálna novinka rôzne verzie, napríklad s podporou mobilných dát, zatiaľ nevieme.

Tablet dostal 7,9-palcový IPS displej s rozlíšením 1 064 x 768 bodov, dvojjadrový procesor Intel Atom taktovaný na 1,6 GHz, 1 GB operačnej pamäte RAM a 16 GB vnútorný priestor s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 32 GB. Fotografie s maximálny 5-megapixelovým rozlíšením a Full HD videá zhotovíte zadným fotoaparátom, ktorému by nemalo chýbať automatické zaostrovanie, LED diódu však nenájdete. Na video chat poslúži predná 2 Mpix kamera s možnosťou nahrávanie HD videí.

Medzi zvyšnými špecifikáciami výrobca uvádza Wi-Fi, Bluetooth 3.0, audio jack a operačný systém Android 4.2.1 Jelly Bean. Tablet by mal na jedno nabitie vydržať približne 7,5 hodiny. Používateľ si bude môcť k tabletu dokúpiť aj pripojiteľnú Bluetooth klávesnicu, ochranný kryt s funkciou stojanu a ďalšie príslušenstvo.

Acer Iconia A1-830 sa má začať predávať v Severnej Amerike v prvom kvartáli tohto roka za odporúčanú cenu 149 USD. Európska cena aj s daňou bude vyššia. Kedy sa dostane do Európy nie je známe.

Na výstavu CES mieri aj náš kolega Richard. Veríme, že sa po noci na letisku v zamrznutom Chicagu čo najskôr dostane do Las Vegas. Za cestu a ubytovanie ďakujeme O2.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu