Manfrotto KLYP+ - kryt s bleskom a objektívmi pre iPhone 5/5S

Fotografi a nadšenci nakrúcania videí s mobilným telefónom pozor! K iPhonu teraz jednoducho pripevníte LED svetlo, držiak alebo niektorý z trojice vymeniteľných objektívov. Všetko prichádza spolu so špeciálnou aplikáciou.

Majitelia iPhonov majú oproti vlastníkom všetkých ostatných smartfónov jednu nespornú výhodu - takmer nekonečné množstvo príslušenstva. Od obalov a krytov až po vymeniteľné objektívy a príslušenstvo pre nakrúcanie videa. A vďaka minimálnym zmenám v dizajne jednotlivých generácii je všetko zvyčajne dostupné pre viac modelov naraz.

Rovnako je to s KLYP+ od spoločnosti Manfrotto. Jedná sa o obal (Bumper) z termoplastického polyuretánu (TPU). Dostupný je v štyroch farbách (čiernej, ružovej, červenej a bielej) a spĺňa všetky tradičné úlohy, teda najmä chráni iPhone 5 alebo 5S pred rozbitím či poškriabaním.

KLYP+ má však po okrajoch aj systém koľajníc a štyri body pre uchytenie príslušenstva. Bumper si totiž zo stránok výrobcu možno objednať vo viacerých sadách, ktoré kombinujú (rovnako štyri) doplnky pre fotografov a milovníkov videozáznamu vo Full HD rozlíšení.

Základ za príjemných 29,90 € tvorí obal s jednoduchým pútkom na ruku a stojanom zasúvajúcim sa do jeho hrany. Oba farebne ladia so samotnou plastovou vaničkou pre smartfón. Stojanu nechýba ani univerzálny závit pre pripevnenie ľubovoľného statívu, ten však už nie je súčasťou dodávky.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Za 69,90 € vám ku krytu môže pribudnúť svetlo s trojicou LED. Žiari v polomere 60° so svietivosťou 225 lumenov a zlepšuje tiež fotografie a video zaznamenávané v protisvetle. Rovnakú cenovku má i sada troch objektívov. Tie sa priskrutkujú pred objektív iPhonu. Dostanete objektív pre portréty, jeden širokouhlý pre fotografovanie krajiny a takzvané "rybie oko".

Oficiálny e-shop ponúka aj sadu krytu s jedným objektívom alebo s objektívom a LED svetlom zároveň. Všetko dopĺňa aplikácia KLYPapp+, dostupná v App Store za 89 centov. Nahrádza pôvodný fotoaparát a ponúka viacero nastavení pre expozíciu alebo zaostrovanie. Dokáže tiež zhotoviť Stop Motion a Time Lapse videá alebo spúšťať uzávierku na základe tlesknutia rukami či iného, dostatočne hlasného, zvuku.

Do KLYP+ presne zapadnú štvorpalcové iPhony 5 a 5S. Lacnejším variantom môže byť KLYP 5 (iba s možnosťou pripevnenia LED svetla). Manfrotto ho ponúka aj pre iPhone 4 a 4S, logicky označený ako KLYP 4. Oba sme spomínali v našej novej kategórii Stručne.

ikona

Recenzia: Apple iPhone 5S - Napoleon z CupertinaRecenzia súčasnej vlajkovej lode, ktorá zaujme najmä snímačom odtlačkov prstov, 64-bitovým procesorom a vynoveným 8 Mpix fotoaparátom.

Zdroj: Manfrotto

Diskusia k článku:

Začať diskusiu