Android, iOS a Windows Phone TIP: Soči 2014 vo vašom smartfóne

Fanúšikovia športu budú môcť Zimné olympijské hry v Soči 2014 sledovať aj s pomocou aplikácií pre smartfóny a tablety. Väčšina z nich podporuje push notifikácie a tie hlavné všetky tri najrozšírenejšie operačné systémy.

Kým v hoteloch v Rusku netečie voda a pred nimi stále chýbajú chodníky, mobilné aplikácie pre olympiádu sú už pripravené na 100 percent. Obchody s aplikáciami pre Android, iOS a Windows Phone sa zaplnili viac či menej kvalitným softvérom obsahujúci názov "Sochi" a obrázok piatich kruhov.

V našom prehľade sa pozrieme na tie oficiálne, ktoré budete môcť medzi 7. až 23. februárom využívať naplno. Pripravili ich organizátori, IIHF alebo Medzinárodný olympijský výbor.

Základ tvorí Sochi 2014 Results. Po dlhom prvom spúšťaní nasleduje dlhé úvodné nastavovanie. V siedmich krokoch dostanete na výber jazyk aplikácie (ruština, angličtina a francúzština), vašu preferovanú krajinu olympionikov (pravdepodobne Slovensko), časovú zónu pre zobrazovanie programu a množstvo ďalších možností.

Aplikácia dokáže v notifikačnej lište upozorňovať na zisk medaily pre nastavenú krajinu či športovca alebo poskytovať denné súhrny výsledkov v obľúbenej disciplíne. Nechýba detailný program pre každý deň vrátane tabuliek, medailového poradia krajín a základných informácií o každom športovcovi. Súťaž, na ktorú sa tešíte, môžete vašim priateľom zdieľať aj na Facebooku či Twitteri a ku každej pribudne aj množstvo fotografií a videí.

Linky na stiahnutie:

Android

iOS

Windows Phone

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Sochi 2014 Guide má rovnaký dizajn a poslúži najmä pre návštevníkov priamo na mieste. Ponúkne totiž prehľad ubytovania či cesty ku konkrétnym športoviskám. Ostatní si v nej budú môcť vyznačiť športy a súťaže, ktoré chcú sledovať napríklad v televízii. Prehľadne sa uložia do kalendára a aplikácia je orezaná od (pre niekoho nepotrebných) informácií o výsledkoch.

Linky na stiahnutie:

Android

iOS

Windows Phone

Táto dvojica aplikácií je dostupná pre všetky tri najrozšírenejšie platformy (našli by ste ich dokonca aj v BlackBerry World). Pri ostatných už majú majitelia Windows Phone smolu.

Koho zaujíma iba hokej, využije Ice Hockey - Sochi 2014. Týka sa turnaja medzi 12. až 23. februárom a obsahuje plán zápasov vo všetkých troch skupinách. Samozrejmosťou sú zostavy tímov so štatistikami a notifikácie na každý zápas, gól a výsledky preferovaného tímu. Väčšinu už poznajú používatelia, ktorí aplikácie IIHF využívali pri svetových šampionátoch. Táto teraz pokrýva mužský i ženský turnaj. Aplikácia pre iOS sa momentálne nachádza iba v kanadskom App Store, predpokladáme však, že čoskoro bude späť aj v tom našom (odkaz následne upravíme).

Linky na stiahnutie:

Android

iOS

Medal Alert je veľmi jednoduchý. Vyberiete si preferovanú krajinu (alebo viacero) a aplikácia následne sleduje všetky športy v daný deň. V prípade, že krajina získa medailu, zobrazí v notifikačnej lište upozornenie. Obmedzenia možno nastaviť pre konkrétne športy.

Zaujímavou možnosťou je potom nastavenie "Broadcasters". To by malo porovnávať vysielacie časy licencovaných vysielateľov olympiády. V programe pre každý deň zobrazí čas, kedy ide daná disciplína v televízii. Hoci sme boli veľmi skeptický, program sa viac menej kryje s programom Dvojky uvedeným na internetových stránkach RTVS.

Linky na stiahnutie:

Android

iOS

Olympic Hub poslúži fanúšikom Twitteru, Instagramu a Facebooku. Mal by združovať tweety, fotografie a statusy z oficiálnych účtov zúčastnených olympionkov. Vyhľadávanie je však kostrbaté a aplikácia tak bude užitočná iba v prípade, že konkrétneho športovca už poznáte. V tom prípade ho LW už pravdepodobne sledujete prostredníctvom iných kanálov, zmysel Hubu a celej aplikácie nám teda uniká.

Linky na stiahnutie:

Android

iOS

ikona

Android TIP: Sochi 2014 WOW - olympiáda v mobileUž o 18 dní štartujú zimné olympijské hry v Soči. Samsung pre športových fanúšikov pripravil špeciálnu aplikáciu, ktorá vďaka variabilnému nastaveniu poskytne žiadané informácie presne podľa ich potrieb.

V súvislosti s olympiádou určite poteší aj niektorý z TV programov, prípadne prehľad súťaží Slovákov na olympiáde pre Google Calendar či Outlook. Ak ste v niektorom z obchodov našli zaujímavú neoficiálnu aplikáciu, podeľte sa s ňou s ostatnými čitateľmi v diskusii.

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 06.02.2014 - 18:26

Ice Hockey - Sochi 2014 > presne toto som hladal ;-)

Celá diskusia 1 príspevok