HTC (USA): garancia aktualizácií pre androidy počas dvoch rokov

Americká pobočka HTC sa v diskusii so svojimi fanúšikmi zaviazala ponúkať najdôležitejšie aktualizácie Androidu na svoje nové vlajkové lode počas dvoch rokov od ich uvedenia na trh. My veríme, že sa nakoniec dočkajú aj zákazníci v Európe.

Tím americkej pobočky HTC nedávno strávil čas odpovedaním na otázky návštevníkov servera Reddit. Jeho členovia v jednej z odpovedí poskytli záväzok, že taiwanská spoločnosť bude v budúcnosti prinášať všetky hlavné aktualizácie operačného systému Android na svoje nové vlajkové lode počas dvoch rokov od ich uvedenia na trh.

Práve absencia aktualizácií je jednou z najčastejších výčitiek majiteľov smartfónov voči ich výrobcom. Hoci v súčasnosti je vo vydávaní updatov pomerne aktívne napríklad aj Sony, stále platí, že kto chce mať 100 % istotu Androidu 4.4 KitKat alebo jeho nasledujúcich verzií, musí siahnuť po niektorom zariadení z radu Nexus.

Vyhlásenie HTC USA explicitne zdôrazňuje, že záväzok sa týka Severnej Ameriky a vlajkových lodí. My však veríme, že je to iba kvôli rozšíreniu portálu Reddid v USA a vydané aktualizácie už nebude problém poskytnúť ani v ostatných kútoch sveta. V prípade telefónov s nižšími hardvérovými špecifkáciami podľa zástupcov spoločnosti možno narazia na niektoré technické obmedzenia.

V ďalšej z odpovedí HTC opätovne potvrdilo, že európske HTC One X a X+ sa už žiadneho oficiálneho updatu nedočkajú, pravdepodobne teda skončia na verzii Androidu 4.2.2 a Sense 5. Na vine však údajne nie je priamo HTC, ale NVIDIA, ktorá vraj neposkytla potrebné ovládače pre grafický čip Tegra 3. To, že vydanie aktualizácie nie je vždy iba vecou konkrétneho výrobcu smartfónu, spoločnosť zdôrazňovala aj v infografike znázorňujúcej celú cestu novej verzie Androidu až do vášho zariadenia.

ikona

HTC: cesta aktualizácie do vášho smartfónuInfografika HTC vysvetľuje zložitú cestu novej verzie Androidu až do vášho smartfónu prostredníctvom OTA aktualizácie. Zároveň ukazuje, že rozhodnutie ďalej nepodporovať konkrétny model, nemusí byť vždy iba na samotnom výrobcovi.

Radosť môžu mať aspoň majitelia windowsfónu HTC 8X. Ten sa totiž novej verzie Windows Phone 8.1 určite dočká. Potvrdilo to aj HTC a už dávnejšie aj Microsoft, 8.1-tka by totiž mala bežať na všetkých smartfónoch, ktoré v súčasnosti poháňa Windows Phone 8.

Zdroj: Reddit

Diskusia k článku:

Začať diskusiu